Sonos sprak met Apple over Siri-integratie in speakers

18 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
siri-ios-9

De directeur van Sonos, Patrick Spence, zegt in een interview dat het bedrijf met Apple heeft gesproken over Siri-integratie. De bedrijven hebben een goede relatie met elkaar en zullen in de toekomst vast nog wel vaker over dit onderwerp gaan spreken. Een beslissing is nog niet gevallen.

Sonos en Siri

De speakers van Sonos werken tegenwoordig al met stemassistent Amazon Alexa en krijgen in de toekomst ook een update waardoor de Google Assistant wordt ondersteund. Maar hoe zit dat precies met Siri? Ondanks het feit dat er nog geen beslissing over is genomen, hebben beide bedrijven, die onderling een goede relatie hebben, hier al wel over gesproken. En dat zullen ze in de toekomst ongetwijfeld vaker doen, geeft de directeur van het speakermerk, Patrick Spence, aan in een interview met de redactie van The Verge.

I think, at this point, Apple needs to decide if they’re going to be opening Siri to third parties, but we have a good relationship with Apple, and we’ve had some conversations on this and look forward to having more.

Het idee dat Apple andere bedrijven zo veel toegang geeft tot stemassistent Siri lijkt vooralsnog absurd, vooral omdat het tot op heden nog niet is voorgekomen. Maar het is niet geheel uitgesloten, kijkende naar de vrijheid die de fabrikant krijgt met Apple Music, dat van binnen de Sonos-app kan worden gebruikt. Momenteel kun je Siri alleen op de Apple HomePod-speaker van Apple gebruiken. Ben je een beetje creatief, dan kun je Siri op elke speaker laten werken. Je hebt daarvoor wel een iPhone en een audiokabel nodig.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)