Slimme rolgordijnen van IKEA verschijnen toch in augustus – update

17 juli 2019 2 Minuten 0 Reacties
IKEA-slimme-gordijnen

Na eerder uitgesteld te zijn geweest naar oktober lijkt het erop dat de slimme rolgordijnen van IKEA toch in augustus gaan verschijnen. Ook is er een video verschenen van IKEA Denemarken met de slimme rolgordijnen in actie.

De Zweedse meubelgigant zet vol in op het slimme huis. Naast de Symfonisk-serie, een samenwerking tussen IKEA en Sonos, is het bedrijf ook druk bezig met slimme rolgordijnen. In eerste instantie was het de bedoeling dat de KADRILJ and FYRTUR smart blinds in februari al op de markt zouden verschijnen. Dit werd uitgesteld naar augustus en vervolgens naar oktober. De datum lijkt nu weer te zijn teruggezet naar augustus, want de website van IKEA geeft nu eind augustus 2019 aan.

In een nieuwe video van IKEA Denemarken zien we de slimme rolgordijnen nu voor het eerst in actie, dus waarschijnlijk hoeven we inderdaad niet lang meer te wachten totdat ze in de winkels liggen. In de nieuwe video zien we een ingestelde ochtendroutine. Via de Symfonisk-tafellamp wordt het licht langzaam aangezet, wordt er een muziekje afgespeeld om gewekt te worden en vervolgens gaan de slimme rolgordijnen vanzelf omhoog. Via de bijbehorende app kun je straks zelf deze scenes maken. Zo kun je licht, muziek en de rolgordijnen allemaal samen combineren.

Twee varianten

De slimme rolgordijnen verschijnen in twee varianten op de markt. Het gaat om de elektrische Fyrtur en KADRILJ, die voor prijzen van 99 euro tot 159 euro op de markt komen. Het Kadrilj-gordijn is lichtdoorlatend, de Fyrtur is juist verduisterend. De gordijnen zijn te koop in breedtes van 60cm tot 140cm en zijn maximaal 195cm lang. Tot slot kun je de rolgordijnen eenvoudig bedienen via de afstandsbediening of aansluiten op de TRÅDFRI-verbindingshub en de bijbehorende Home Smart-app.

Ook stembediening is straks mogelijk. Amazon Alexa, Google Assistent en Siri worden allemaal ondersteund, maar daarvoor heb je wel de TRÅDFRI-verbindingshub nodig. Zonder verbindingshub werken de rolgordijnen enkel met de meegeleverde afstandsbediening. De Home Smart-app werkt ook alleen in combinatie met de verbindingshub. Volgens Tweakers krijgen de rolgordijnen een oplaadbare accu met een capaciteit van 2.600 mAh die je via micro-usd kunt opladen.

Reacties (0)