Slim gordijnensysteem Slide is vanaf nu te koop in Nederland

09 december 2019 1 Minuut 1 Reacties
slide-2019

Het slimme gordijnensysteem Slide, van Nederlandse bodem, is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland voor een prijs van 299 euro. Met het systeem kun je domme gordijnen slim maken. Het is een retrofitoplossing waarmee je gordijnen zowel open als dicht kunt doen.

Slide nu te koop in Nederland

De Nederlandse smarthomestart-up Innovation In Motion heeft laten weten dat het slimme gordijnensysteem Slide vanaf nu beschikbaar is in Nederland. Dit is een systeem waarmee je bestaande gordijnen slim kunt maken: je kunt ze van een afstand open en dicht doen. In principe is het zo dat je het systeem bij alle horizontaal opgehangen en recht naar beneden hangende gordijnen kunt gebruiken. De motor die nodig is voor het openen en sluiten van de gordijnen kun je bevestigen aan de rails die er al hangt.

De motor ondersteunt verder gordijnen tot zes meter lang. Dat aansturen gebeurt bijvoorbeeld via een app. Je kunt enkele en dubbele gordijnen aansturen, maar alleen als de rails recht is. Gebogen rails wordt niet ondersteund. Ook moeten de gordijnen symmetrisch zijn. Het apparaat werkt met wifi, waardoor er geen hub nodig is. Ook kun je via de app een koppeling maken met de Homey en de Home Assistent en in de toekomst komt er ook ondersteuning voor Alexa en Google Assistent, al is niet duidelijk wanneer dit gebeurt.

Reacties (1)