Sitecom Huddle verbetert de dekking van je WiFi-netwerk in huis

23 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
sitecom-huddle

De Sitecom Huddle is een zogenaamd mesh-systeem, wat inhoudt dat je verschillende accesspoints in huis kunt plaatsen om je WiFi-signaal volledig dekkend door het huis te krijgen.

Het systeem bestaat uit drie losse accesspoints en werkt met alle nieuwe standaarden; 2.4GHz, 5GHz, en 802.11b, g, n en ac.

Het grote voordeel van een dergelijk systeem is dat je overal in huis goed bereikt hebt, voor zowel je mobiele apparaten en desktop als je smart home-apparaten. De accesspoints kunnen naadloos naar elkaar overschakelen waardoor je tijdens bijvoorbeeld een Skype-gesprek de verbinding niet verliest en dus niks van het overschakelen merkt. De Huddle beschikt over twee ethernetpoorten, waarvan één wan-poort, en draait op OpenWrt-firmware.

Overigens biedt de bijbehorende app diverse instellingsmogelijkheden, waaronder het pauzeren van de WiFi-verbinding tijdens het avondeten, het toegang geven voor gasten en het uitsluiten van verbonden apparaten.

De Sitecom Huddle moet half december op de Nederlandse markt verschijnen. Een pakket met twee accesspoints kost 349 euro, een pakket met drie accesspoints kost 499 euro. Je kunt het netwerk ook nog zelf uitbreiden maar dan betaal je 199 euro per accesspoint.

Reacties (0)