Siri krijgt een nieuwe stem met de release van iOS 13

04 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
siri-ios-9

Apple heeft bekendgemaakt dat Siri een nieuwe stem krijgt wanneer iOS 13 gelanceerd wordt voor iPhone en iPad. De nieuwe stem moet een stuk natuurlijker klinken en maakt geen gebruik meer van verschillende audioclips die achter elkaar geplakt zijn.

Siri krijgt een nieuwe stem

Stemassistent Siri krijgt een nieuwe stem, heeft Apple bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Door gebruik te maken van speciale technologie moet de persoonlijke assistent voortaan een stuk natuurlijker klinken. In tegenstelling tot de oude stem van de populaire assistent, maakt Apple dit keer volledig gebruik van software. Er worden dus geen audioclips van acteurs meer gebruikt. In een demo heeft Apple laten zien dat de stemassistent beter om kan gaan met het uitspreken van verschillende woorden.

Daarnaast moet het straks ook zo zijn dat Siri veel beter in staat is langere zinnen en ingewikkelde woorden uit te spreken. Lettergrepen moeten dan ook geen probleem meer vormen voor de nieuwe software. De verbeterde stem van de assistent wordt later dit jaar uitgerold voor een sloot aan apparaten, waaronder recent uitgebrachte iPhones en iPads, de Apple Homepod, Carplay en nog veel meer. Wanneer precies is nog niet bekendgemaakt door het bedrijf uit Cupertino, maar we verwachten de update later dit jaar.

Reacties (0)