Samsungs Bixby-speaker weet wellicht of je in een kamer bent

25 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-bixby

Vrijwel elk groot bedrijf met een virtuele assistent, heeft ook een slimme speaker op de markt, of er een in ontwikkeling. Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft met Bixby wel een assistent, maar geen slimme speaker. Aan dat laatste wordt echter hard gewerkt en een nieuw patent laat zien wat we daar mogelijk van mogen verwachten.

Bixby-speaker

De site Patently Mobile stelt dat de Bixby-speaker voorzien zal zijn van een hele reeks sensoren die kunnen detecteren of een mens zich in een ruimte bevindt of niet. Sommige andere speakers kunnen dat ook en gebruiken daarvoor de microfoon. De speaker van Samsung zou echter een infraroodsensor en mogelijk zelfs een camera gebruiken.

In het patent vinden we verder informatie over het gebruik van een temperatuur- en vochtigheidssensor. Die moeten, naast een GPS-sensor voor de locatiedetectie van de speaker, helpen om zeer accurate weersinformatie te geven. Het zijn wat functies waar Samsung zijn nog te lanceren apparaat mee wil onderscheiden van de behoorlijk forse concurrentie.

Geplande release

Afgelopen februari maakte Samsungs CEO van de mobiele divisie, DJ Koh, bekend dat de release van de speaker in de loop van het tweede helft van dit jaar gepland staat. Het apparaat moet gebruikt kunnen worden om allerhande Samsung-apparatuur te kunnen bedienen. Denk daarbij aan koelkasten, ovens, televisies en wasmachines.

Reacties (0)