Samsung presenteert Galaxy Home: slimme speaker met Bixby

09 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
Galaxy Home

Samsung heeft zojuist de Galaxy Home gepresenteerd. De Galaxy Home is een slimme speaker met de virtuele assistent Bixby en moet de concurrentie aangaan met de slimme speakers van Amazon, Google en Apple.

We wisten al een tijdje dat Samsung aan een eigen slimme speaker werkte. Vorige maand kwamen geruchten naar buiten dat Samsung de slimme speaker met Bixby op 9 augustus zou presenteren. Zojuist heeft Samsung inderdaad een eigen smart speaker aangekondigd op het Unpacked-evenement in New York: de Galaxy Home.

De Samsung Galaxy Home moet de concurrentie aangaan met de Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod. De smart speaker maakt gebruik van Samsung’s eigen virtuele assistent Bixby en kan gebruikers helpen om vragen te beantwoorden of om muziek af te spelen. Bixby was voorheen alleen nog maar te vinden op de nieuwe smartphones van Samsung, maar maakt dus nu ook het debuut in de markt voor slimme speakers. De slimme speaker is voorzien van een rond design met drie pootjes. Het geluid van de speaker komt op naam van Harman’s AKG audio.

Smarthome aansturen met SmartThings

De Galaxy Home is standaard voorzien van Samsung’s SmartThings-hub. Dit betekent dat je met de slimme speaker gemakkelijk jouw slimme huis kunt aansturen. Zo kun je jouw lampen aan- en uitzetten, de temperatuur via de thermostaat wijzigen en andere slimme apparaten in het huis besturen, zolang ze ondersteuning bieden voor het SmartThings-platform.

Samsung heeft ook een samenwerking aangekondigd met Spotify, zodat gebruikers van Samsung-televisies en Samsung-telefoons gemakkelijk muziek via Spotify kunnen afspelen. Daarnaast is het de standaard muziekstreamingdienst op de Galaxy Home.

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment is er nog geen prijs en datum voor de Galaxy Home bekendgemaakt. Samsung zal deze informatie tijdens de Samsung Developer Conference in november naar buiten brengen. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Reacties (0)