Samsung patenteert slimme Bixby-speaker met roterend display

14 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-bixby-speaker-patent

Er is een patent van Samsung opgedoken waarin een slimme Bixby-speaker te zien die vorm heeft van een kleine robot met een roterend scherm. Dat scherm zit op een hoofd dat naar de gebruiker toe kan draaien wanneer het apparaat wordt geroepen of aangesproken.

Patent toont slimme Bixby-speaker

Samsung werkt al een tijdje achter de schermen aan een slimme Bixby-speaker waar we helaas nog niets van hebben kunnen gezien. Wellicht geeft een nieuw patent een indruk van wat we kunnen verwachten. In het patent wordt een apparaat beschreven dat beschikt over zeven microfoons en een roterend hoofd met daarop een display en een camera. Het geheel lijkt een beetje op een schattige robotversie van de Amazon Echo Show. Het hoofd van de slimme speaker kan naar de gebruiker draaien wanneer die geroepen wordt.

Het hoofd kan helemaal om z’n eigen as draaien en dus altijd goed reageren op geluid. De camera zou kunnen worden gebruikt voor gezichtsherkenning, terwijl de input verder wordt gedaan middels stemcommando’s of via het touchscreen. Verder kun je op dat scherm teksten en foto’s zien en zou je er zelfs mee moeten kunnen videobellen. Eerder dit jaar bevestigde Samsung-CEO DJ Koh al dat het bedrijf werkt aan een slimme Bixby-speaker, maar verder heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf nog niets hierover naar buiten gebracht.

Reacties (0)