Samsung introduceert Bixby Routines: A.I. die je gewoonten leert kennen

21 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
samsung-bixby

Samsung heeft Bixby Routines geïntroduceerd: kunstmatige intelligentie die jou en je gewoonten leert kennen. Op basis van wat je normaal gesproken doet kan de persoonlijke assistent voorspellen wat je nodig gaat hebben op specifieke momenten.

Bixby Routines gepresenteerd

Samsung heeft Bixby Routines gepresenteerd. Dit is een extra dienst die werkt naast Bixby Vision en Bixby Home en werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Routines leert de gebruiker en zijn gewoonten (routines) kennen en zou op basis van die informatie kunnen voorspellen wat je vervolgens nodig hebt. Zo is er bijvoorbeeld een routine voor je smartphone voor in de avond, die het geluid uitzet, het scherm op avondmodus zet en je mobiele data uitschakelt. En zo zijn er nog tal van voorbeelden te bedenken natuurlijk.

Hoewel de genoemde functie natuurlijk bedoeld is voor smartphones, kunnen we ons goed voorstellen dat de capaciteiten op een gegeven moment worden uitgebreid naar smarthomeapparaten. Bovendien is er ook een groot verschil tussen Bixby Routines en de routinemogelijkheden van bijvoorbeeld Amazon Alexa of de Google Assistent. Bij de andere twee stemassistenten is het zo dat je met routines een serie aangeschakelde opdrachten kunt realiseren door middel van één zelf in te stellen spraakopdracht.

Reacties (0)