Roomba-maker presenteert zelfstandige grasmaaier met bakens

30 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
irobot-terra

Roomba-maker iRobot heeft een zelfstandige grasmaaier ontwikkeld. Het apparaat werkt samen met bakens die je in de tuin plaatst. Aanvankelijk wordt het product alleen gelanceerd in Duitsland; over een Nederlandse releasedatum is momenteel nog niets bekend.

iRobot Terra is een zelfstandige grasmaaier

Roomba-maker iRobot heeft zijn eerste zelfstandige grasmaaier aangekondigd: de Terra. In tegenstelling tot andere grasmaaiers die zelfstandig werken, werkt de Terra niet met draden die je in de tuin legt, maar met bakens die een gebied vormen waarin het gras wordt gemaaid. Dit moet een simpele installatie opleveren. Verder moeten gebruikers de Terra eerst handmatig door de tuin laten rijden, met bediening via de applicatie, zodat het voor het apparaat duidelijk is waar die wel en niet mag gaan rijden.

De grasmaaier moet twee uur worden opgeladen en werkt daarna voor een uur. Mocht de tuin meer tijd vergen, dan gaat de Terra tijdens het proces terug naar de basis om zichzelf op te laden en pakt daarna de werkzaamheden weer op. De Terra is helemaal waterdicht en geschikt om buiten te laten staan. Daarnaast beschikt het apparaat over flexibele technologie zodat de onderdelen aan de onderkant niet meteen afbreken als er tegen of over een steen wordt aangereden. De bumper aan de voorkant moet ook schade voorkomen.

Met de gratis applicatie kunnen gebruikers de maximale hoogte van het gras instellen. Ook kun je hiermee het schema en de route volgen. De grasmaaier wordt aan je wifi-netwerk in huis gekoppeld, maar onduidelijk is nog wat er gebeurt wanneer dat wifi-signaal zwak is. Vooralsnog wordt de Terra nu getest in de Verenigde Staten en komt die alleen naar Duitsland. Een prijs is niet bekend.

Reacties (0)