Roomba i3+ heeft intelligente navigatie en leegt eigen vuilbak zelf

12 januari 2021 3 Minuten 0 Reacties
roomba-i3-plus-1

iRobot maakt bekend dat de Roomba i3+ naar Nederland komt. De robotstofzuiger heeft onder meer intelligente navigatie.

Net als de Roomba i7+ en Roomba s9+, beschikt ook de Roomba i3+ over een Clean Base Automatic Dirt Disposal. Daardoor leegt de robotstofzuiger zijn eigen opvangbak, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. De i3+ leegt automatisch tot zestig dagen vuil en afval in de Clean Base, waarmee de stofzuiger zich tevens kan opladen. Het vuil wordt opgeslagen in de AllergenLock-zak van de Clean Base. Die zak vangt 99 procent van alle pollen en schimmels op dankzij vier lagen materiaal dat allergenen tegenhoudt.

De Roomba i3+ houdt rekening met zowel harde vloeren als op tapijt. Wanneer de batterij leeg raakt, laadt het apparaat zichzelf automatisch op en hervat hij de schoonmaaktaak totdat die af is. De nieuwe Roomba is uitgerust met een High-Efficiency Filter dat 99 procent van alle pollen, schimmel, stofmijten en kat- of hondallergenen vasthoudt. Het 3-Stage Cleaning System van de robot bestaat uit Dual Multi-Surface Rubber Brushes (voor een effectieve schoonmaak), een speciaal ontworpen Edge-Sweeping Brush (voor de lastige hoeken) en een Power-Lifting Suction, die tien keer krachtiger moet zijn vergeleken met de Roomba 600-serie. Dankzij de Dirt Detect-technologie ‘weet’ de i3+ waar in huis zich stof verzamelt en zal hij die gebieden grondiger schoonmaken.

Ook is er gekeken naar het design van de Roomba i3+. De robotstofzuiger heeft een duurzame, geweven textuur, waardoor er minder vingerafdrukken en stof op blijft zitten. Het ringvormige licht op de Roomba i3+ wordt alleen geactiveerd wanneer de robot actief aan het werk is en de aandacht wil trekken; anders zul je verder geen lampjes te zien krijgen.

Advertentie

Via de app is het mogelijk een gepersonaliseerde schoonmaakervaring in te stellen. De Roomba i3+ geeft suggesties via de iRobot Home App die op jou afgestemd zijn, zoals een aanbevolen schoonmaakschema gebaseerd op eerdere schoonmaaktaken. Ook geeft hij schoonmaakadviezen bij verharende huisdieren of tijdens het allergieseizoen.

Daarnaast is het mogelijk om het automatisch functioneren van de Roomba i3+ in te stellen bij bepaalde situaties. Wanneer je bijvoorbeeld van huis vertrekt, op weg naar werk of voor een wandeling, en de voordeur sluit, begint de i3+ direct met schoonmaken als andere slimme apparaten, zoals de August Wi-Fi Smart Lock hem hiervoor een seintje geven. Deze optie, ondersteund door iRobot Genius en IFTTT Connect, is exclusief voor klanten van iRobot. Wanneer de Roomba i3+ is aangesloten op Alexa of Google, kun je je stem gebruiken om de robot aan te sturen. De Roomba ondersteunt ook de Imprint Link-technologie, zodat hij kan samenwerken met de iRobot Braava Jet m6-dweilrobot.

Prijs en beschikbaarheid

De Roomba i3+ robotstofzuiger is online verkrijgbaar in Nederland vanaf 699 euro via www.irobot.nl en bij Coolblue, MediaMarkt, Bol.com en BCC. De Roomba i3 robotstofzuiger is ook verkrijgbaar zonder de Clean Base vanaf 449 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)