Roomba en Bravaa van iRobot krijgen boost in intelligentie

25 augustus 2020 2 Minuten 0 Reacties
irobot-new-1

iRobot maakt bekend dat verscheidene Roomba- en Bravaa-modellen een boost in intelligentie krijgen middels het Genius Home Intelligence-platform. De premium huisrobots moeten zo beter in je huishouden passen. Daar is een nieuwe iRobot Home-app voor nodig, die vanaf vandaag uitgerold wordt voor Android en iOS.

Roomba en Bravaa krijgen intelligentieboost

De nieuwe app werkt met alle wifi-apparaten van iRobot. Met de vernieuwde app voor Roomba en Bravaa kun je slimme routines instellen. Zo gaat de stofzuiger aan wanneer je van huis gaat. Die routines werken via in de app ingebouwde IFTTT-scenario’s, waardoor je verschillende triggers kunt instellen. Ook kunnen de stofzuigers en dweilers dan samenwerken met andere apparaten in huis, bijvoorbeeld een slim deurslot of je slimme verlichting. Zo wordt het mogelijk de dweil automatisch aan te zetten zodra je het huis verlaat of de stofzuiger een rondje te laten doen na het avondeten. Het bedrijf heeft deze verandering doorgevoerd, omdat veel mensen de standaardschema’s onhandig vonden en de stofzuiger vaak het werk niet lieten afmaken, omdat die in de weg liep.

Veel apparaten van iRobot zijn al slimmer of handiger dan de gemiddelde robotstofzuiger. Sommige versies maken zelfs hun eigen opvangbak leeg. Het enige probleem is vaak de prijs: niet iedereen is bereid meer dan duizend euro neer te leggen voor zo’n apparaat. Het nieuwe, slimme platform biedt daarom ook uitkomst voor de goedkopere modellen, zoals de Roomba 671. Met dergelijke ideeën kan iRobot ook voor een sterke positie zorgen op de lagere segmenten van de markt, waar bijvoorbeeld Eufy en Neato op actief zijn.

Echter, reken er niet op dat je goedkopere Roomba nu ineens allerlei functies van de duurdere modellen krijgt. Sommige functies blijven bewaard voor de i7 en s9 bijvoorbeeld. Bij die modellen was het al mogelijk in de app zones en kamers op te geven, maar de robots gaan voortaan ook zelf detecteren waar bijvoorbeeld een bank of eettafel staat. Een gebruiker kan dan die specifieke gebieden aanwijzen om schoon te maken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je stofzuiger op vaste momenten een specifiek deel van het huis meepakt: zoals onder de tafel na het eten. Verder kan de stofzuiger zelf automatisch zones aanwijzen die wat extra aandacht kunnen gebruiken, bijvoorbeeld waar het heel vies is. Uiteraard kun je ook gewoon nog de app of stembediening gebruiken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)