Roomba-grasmaaier Terra van iRobot loopt vertraging op

29 april 2020 1 Minuut 0 Reacties
irobot-terra

iRobot, de maker van robotstofzuiger Roomba, heeft meer tijd nodig voor de uitrol van zijn robotische grasmaaier Terra.

De reden is het heersende virus, dat er ook voor zorgde dat grote evenementen als smartphonebeurs Mobile World Congress en gamebeurs E3 werden geannuleerd. Het grijpt om zich heen en dat is ook merkbaar in de techwereld.

iRobot

Roomba-maker iRobot heeft Terra al enige tijd in ontwikkeling, maar moet de uitgave van het nieuwe apparaat uitstellen door de pandemie. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt in een persbericht. Het is spijtig, want Terra werd al aangekondigd in januari 2019, waarna een beta-test volgde in augustus 2019. Hoewel de test volgens iRobot (te lezen op TechCrunch) erg goed verliep, kan het Terra nog niet op de markt brengen. Door de pandemie heeft vooral de productieketen problemen.

Er zit meer achter dan slechts een uitstel: de gehele economische gevolgen van het virus worden hierin ook meegenomen. Hierop heeft iRobot meer actie ondernomen. Zo heeft het bedrijf zeventig medewerkers moeten laten gaan. Veelal werkten zij in onderzoek en ontwikkeling, maar er zitten ook sales- en marketing-medewerkers tussen. In totaal werken er ongeveer 1.000 mensen bij de Amerikaanse organisatie. Op dit moment concentreert iRobot zich geheel op het op gang houden van de dagelijkse zaken, waaronder zijn Roomba-lijn.

Advertentie

Robotgrasmaaier Terra

Hoewel er natuurlijk alle begrip is voor deze bedrijfskeuze, is het jammer dat we langer op Terra moeten wachten. Deze zelfstandige grasmaaier werkt met bakens die je in de tuin plaatst. Hierdoor kan de waterdichte grasmaaier zich draadloos door je tuin bewegen op een gebied dat je zelf aangeeft. Hij kan zelfs zelf bedenken dat hij moet opladen en zich tussendoor even naar de basis rijden. Een bijzonder apparaat om te helpen bij een minder populair klusje in de tuin dus. Het lijkt erop dat we het gras deze zomer nog even zelf moeten bijpunten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)