Rollende robot Samsung Ballie kan in je smarthome helpen

07 januari 2020 1 Minuut 1 Reacties
samsung-ballie-ces-2020

Samsung kondigt tijdens CES 2020 in Las Vegas Samsung Ballie aan: een rollende robot die je kan helpen in je smarthome. De Ballie kan dienst doen als een robot die helpt op het gebied van veiligheid, fitness en communicatie. Ook kan de slimme bal je kinderen of huisdieren entertainen.

Dit is Samsung Ballie

In een demo die Samsung gegeven heeft werd laten zien hoe Samsung Ballie een persoon altijd op afstand kan volgen, zodat je er niet per ongeluk op trapt. Als je naar voren loopt, rolt de bal mee. Loop je echter een stuk terug, dan gaat het balletje ook achteruit. Daarvoor maakt de Ballie waarschijnlijk gebruik van de ingebouwde camera. Wil je toch dat die dichterbij komt, dan kun je hem altijd nog roepen. Het gele balletje zal dus rustig aan komen rollen.

De Samsung Ballie lijkt op dit moment alleen nog maar te kunnen rollen, dingen te kunnen zien en simpele commando’s te kunnen verwerken. Maar in de bovenstaande video zie je wat de visie van Samsung is voor de kleine, slimme robot. De bedoeling is dat Ballie een thuisassistent wordt, eentje die kan helpen bij meerdere factoren in het leven. Zo doet Ballie in de video de gordijnen open, de tv aan en geeft hij de robotstofzuiger het commando de troep op te ruimen.

Advertentie

Samsung is overigens niet de enige die dit idee de afgelopen maanden gehad heeft. Zo bracht Sony onlangs nog een nieuwe versie van de Aibo-robothond uit, eentje die ook in huis kan helpen. In de onderstaande video kun je zien wat voor ideeën Sony daar precies bij heeft. Sommige scenario’s komen overeen met wat Samsung uiteindelijk voor elkaar wil krijgen met de Ballie.

Samsung heeft niet bekendgemaakt wanneer Ballie beschikbaar zal zijn en wat de prijs van de rollende robot wordt.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

Reacties (1)