Roborock S7 kan zijn eigen vuilbakje legen en beter dweilen

11 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Xiaomi Roborock S7

Er is een nieuwe versie van de robotstofzuiger Roborock gepresenteerd. De Roborock S7 maakt zijn eigen vuilbak leeg en dweilt beter.

Een aantal andere (oudere) Roborock-modellen beschikken eveneens over een dweilfunctie, waardoor de autonome stofzuiger dus een zeer handige hulp in huis kan zijn. Echter, de S7 is het eerste model van het bedrijf, onderdeel van Xiaomi, dat sonic mopping (letterlijk vertaald: sonisch dweilen) en meer aanbiedt.

Wat houdt die speciale manieren van dweilen dan in? Nou, onder de dweil zit een speciale, vibrerende plaat die helpt bij het verwijderen van vuil. Er wordt dus niet zozeer alleen geleund op de ouderwetse, nat dweil. Door heel hard heen en weer te bewegen, zou vuil alsnog meegenomen kunnen worden — alsof het een oudere dweil is. In de app kun je dan aangeven hoe hard die dweil moet werken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 1650 keer schrobben per minuut, maar ook voor drieduizend keer. Hiermee moet de Roborock S7 twee keer zo krachtig zijn als zijn voorgangers met dweilfuncties.

Ook is er een systeem dat ervoor zorgt dat de vibrerende plaat omgoog getakeld wordt wanneer er een andere ondergrond gedetecteerd wordt. De fabrikant noemt dit VibraRise. Wanneer de robotstofzuiger een harde vloer inwisselt voor een zacht tapijt, dan weet je zeker dat die dat vloerkleed niet beschadigt. Wanneer de plaat omhoog getild is, dan stopt de stofzuiger of de toevoer van water dat normaliter benodigd is voor dat dweilen.

Advertentie

In tegenstelling tot voorgaande modellen, is het daardoor niet nodig een gebied in te stellen waar niet gedweild hoeft te worden. In de app kun je tevens precies zien waar wel en niet gedweild is. Verder zit er een grote accu van 5.200 mAh aan boord en is er een zuigkracht van 2.500 Pa. Die afkorting staat voor Pascal Pressure Unit. Een stofzuiger met een kracht van 2.000 Pa kan bijvoorbeeld normale AA-batterijen opzuigen.

Later dit jaar introduceert Roborock ook nog een oplaadstation en dockingstation waar de stofzuiger zichzelf kan opladen. Ook kan het systeem hier zijn eigen opvangbak legen, net zoals de duurdere Roomba’s dat ook kunnen. De S7 is vanaf eind maart in de Verenigde Staten te koop voor omgerekend 534 euro, exclusief btw. Het station arriveert in juni aldaar. Dat station is alleen te gebruiken in combinatie met de S7.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)