Review: Ring Video Doorbell 2 en Chime Pro – een slimme deurbel met camera

05 mei 2018 + 10 minuten 73 Reacties
Ring-Video-Doorbell-2-review-feature

We hebben de afgelopen tijd diverse producten getest waarmee je jouw huis op een slimme manier kunt beveiligen, waaronder een alarmsysteem en een slim slot. Maar, een slimme deurbel ontbrak nog in het rijtje, tot vandaag. De afgelopen tijd hebben we de Ring Video Doorbell 2 uitgebreid getest.

Wat is de Ring Video Doorbell 2?

De Ring Video Doorbell 2 is een slimme deurbel met ingebouwde camera. De tweede generatie camera voor bij de voordeur is dit keer voorzien van een 1080p-resolutie, terwijl zijn voorganger een 720p-versie heeft. Ook heeft de camera een hoek van 160 graden en is er een bewegingssensor aanwezig die meldingen kan geven. Daarnaast is er een verbeterde avondmodus beschikbaar en zijn consumenten in staat het frontje te veranderen (zwart of zilvergrijs). In de binnenkant zit een accu die middels micro-usb op te laden is en zelfs te vervangen is.

Je kunt de deurbelcamera ook op je stroomnetwerk aansluiten, zoals je dat zou doen met een andere deurbel. Verder is het zo dat het beveiligingsniveau onveranderd is sinds de vorige versie. Via een app op iOS en Android kun je zien wie er aan de deur is en zelfs met diegene communiceren, aangezien de Ring Video Doorbell 2 ook is voorzien van een microfoon en speaker. Wanneer iemand bij de deur staat zonder aan te bellen, krijg je een notificatie op je smartphone of tablet. De slimme deurbel heeft een prijs van 199 euro meegekregen.

Wat is de Ring Chime Pro?

De Ring Chime Pro is een 59 euro kostende accessoire voor de Ring Video Doorbell 2. Je plaatst de Chime Pro in een stopcontact in de buurt van de deurbel. Het apparaatje fungeert als speaker voor de deurbel (met verschillende tonen) en tegelijkertijd als WiFi-versterker voor je netwerk (en dus de deurbel). Middels de Ring-app kun je een melodie voor de deurbel kiezen en ook de Do Not Disturb-modus inschakelen zodat de bel niet afgaat.

Advertentie

Design

De Ring Video Doorbell 2 is een strak vormgegeven en compacte deurbel met een formaat van 12.83cm x 6.35cm x 2.74cm. De deurbel is netjes afgewerkt en beschikt over een zwarte behuizing. Echter, het onderste deel (het deel van de knop) kan gewisseld worden. In de verpakking vind je een zilvergrijze kap en een zwarte kap terug. Daarbij is de behuizing bestand tegen weersinvloeden zoals wat regen, hitte of kou. Op het design valt weinig op of aan te merken. De deurbel ziet eruit als een premium, geavanceerde deurbel met ingebouwde camera.

De Chime Pro is wat minder chique en strak vormgegeven maar zal in de meeste gevallen ook minder in het zicht staan. De WiFi-versterker en audioversterker komt in een witte afwerking en beschikt over twee antenne’s die het WiFi-signaal in huis versterken.

Installatie

Als we de doos van de Ring Video Doorbell 2 openmaken dan schrikken we even van de grote hoeveelheid accessoires, schroefjes, hulpstukken en documenten. Maar, eenmaal geordend blijkt dat het bedrijf erg goed nagedacht heeft over de installatie en dat het de consument zo eenvoudig mogelijk gemaakt wordt. Alles wordt duidelijk uitgelegd en er zijn video’s beschikbaar voor alle onderdelen van de installatie. Ook wordt daadwerkelijk alles meegeleverd, zelfs de schroevendraaier, de boor en de waterpas. Nee, de boormachine zul je toch wel echt zelf moeten regelen. Je hoeft overigens niet alles te gebruiken dat meegeleverd wordt. Afhankelijk van hoe en waar je de deurbel monteert en hoe je deze aansluit zijn er verschillende accessoires.

Allereerst laad je de accu van de Ring op middels de meegeleverde microUSB-kabel. Eenmaal opgeladen kun je de deurbel in elkaar zetten en op deze manier toevoegen aan de te downloaden Ring-app. Na het aanmaken van een account en het doorlopen van een aantal simpele stappen is de Ring deurbel geactiveerd en toegevoegd aan de app. Het toevoegen van de Chime Pro gaat op dezelfde eenvoudige manier. Let er overigens op dat je op de plek waar de deurbel komt te hangen voldoende WiFi-bereik hebt. Bij slecht bereik kan het gebeuren dat een signaal niet of slecht doorgegeven wordt. Probeer de beoogde plek dus uit voordat je gaat monteren.

Wij hebben ervoor gekozen de deurbel naast de voordeur te monteren, op de plek van de oude (analoge) deurbel. Deze deurbel was al met een stroomdraadje verbonden met een batterij aangestuurde bel in huis, dus middels een koppeling met een stopcontact en een transformator hadden we de Ring deurbel direct op de stroom kunnen aansluiten. Nu is dat altijd nog mogelijk maar voor nu hebben we gekozen voor werking puur op de uitneembare en oplaadbare accu van de Ring, waarover later meer.

De montage is uitgebreid maar als je goed leest en de instructies volgt een fluitje van een cent; plaats de montagekap van de Ring Video Doorbell 2 op de plek waar hij moet komen, teken de schroefgaten en zorg voor vier gaten in de muur. Sluit, indien beschikbaar, de reeds aanwezige draden voor de deurbel aan op de achterzijde, zet de montagekap tegen de muur, draai de schroeven in en plaats de zwarte of zilvergrijze kap over de deurbel. De kap wordt met een speciale veiligheidsschroef vastgezet. Draai deze overigens niet te hard aan want wij hebben al een schroef dolgedraaid. Ring levert er twee mee, dus geen man overboord. Overigens kun je voor de montagekap nog gebruikmaken van een tussenstuk waarmee je de deurbel in een kleine hoek naar beneden of de zijkant richt, afhankelijk van het zicht voor de deur. Wij hebben gekozen voor een lichte hoek naar links zodat iedereen die voor de deur staat goed zichtbaar is. Gebruik je de bewegingssensor voor meldingen, zorg dan dat de camera gericht is op het juiste gebied.

Abonnement

Voordat we het gebruik van de Ring Video Doorbell 2 bespreken is het goed om te weten dat je een abonnement nodig hebt om het maximale uit de deurbel te halen. Bij aankoop krijg je 30 dagen gratis toegang tot het basisabonnement van 30 dollar per maand. Zonder abonnement kun je de deurbel als normale deurbel met camera gebruiken. Dat wil zeggen dat je middels de app live kunt kijken naar wat er zich voor de camera afspeelt. Daarnaast krijg je notificaties als er iemand aanbelt, kun je spreken tegen die persoon en kun je die persoon ook zien. Wat niet mogelijk is, is het terugkijken van opnamen wanneer er iemand aangebeld heeft of wanneer er een beweging waargenomen is.

Protect Basic is het basisabonnement en biedt voor 30 dollar per jaar (en per camera/deurbel) 60 dagen opslag van events. Daarnaast kun je opgenomen video’s delen met anderen. Protect Plus biedt onbeperkte camera’s/deurbellen, geeft je extra garantie op aangekochte producten en 10 procent korting bij de aankoop van een volgend product. Dit abonnement kost 100 dollar per jaar.

Nu heb je natuurlijk een dure deurbel naast de deur hangen en vraag je jezelf wellicht af wat er gebeurt als deze gestolen wordt. Volgens Ring is die kans klein, maar mocht de deurbel gestolen worden en je laat er een politierapport van maken, dan zorgt Ring ervoor dat jouw exemplaar kosteloos vervangen wordt.

Gebruik

Als we naar het gebruik kijken dan kijken we eerst naar de Ring-app, een gratis applicatie voor Android en iOS. Eenmaal gedownload en een account aangemaakt is het toevoegen van een product eenvoudig. Volg de stappen en binnen enkele minuten heb je het complete systeem werkend. De app zelf is strak vormgegeven en heeft een duidelijke lay-out meegekregen. Alles is op een logische plek geplaatst, zoals de instellingen per product, en met grote iconen kun je toegang krijgen tot belangrijke functies.

Advertentie

Als je de Ring Video Doorbell 2 en de Chime Pro gebruikt dan zul je wanneer je de app opent op het homescreen van My Devices terechtkomen. Hier vind je de meest recente meldingen per product en directe toegang tot het scherm per product. In dit overzicht zie je gemiste ‘oproepen’ (iemand aan de deur terwijl je niet opneemt), geaccepteerde oproepen (je neemt op als er iemand aanbelt), bewegingsevents (wanneer ingeschakeld) en de Live View-activiteiten (wanneer je live via de deurbel gekeken hebt).

Door bovenin het scherm op de afbeelding van de Ring Video Doorbell 2 of de Chime Pro te klikken kom je in het scherm van elk product. Bij de Ring Video Doorbell 2 kun je hier direct de Live View-weergave inschakelen (live via de deurbel kijken), de geschiedenis van events bekijken, de gekoppelde Chimes bekijken en aanpassen, de instellingen voor motiondetectie aanpassen, de deurbel delen met andere gebruikers en de ‘gezondheid’ van het apparaat inzien. Deze laatste functie toont je onder meer de batterijstatus en de kwaliteit van de WiFi-verbinding.

De Chime Pro heeft wat minder instellingsmogelijkheden. Bij dit apparaat kun je echter wel uit tal van (aan)beltonen kiezen en het volume bepalen. Wij hebben de Chime Pro in de gangkast hangen zodat de beltoon zowel boven als beneden te horen is. Niet alle beltonen zijn even luid en duidelijk dus test er een paar zodat je de luidste kunt gebruiken. Ook bij de Chime Pro kun je de gezondheid inzien, en daar is met name de WiFi-verbinding interessant. Je kunt de Chime Pro ook snoozen voor 1 tot 12 uur.

Naast het feit dat de deurbel een notificatie stuurt en de Chime Pro laat rinkelen zodra er iemand aan de deur staat is er dus ook een bewegingssensor die notificaties kan sturen en video’s kan maken zodra er een beweging waargenomen wordt. In de instellingen van ‘Motion’ kun je hiervoor zones aanmaken. Je kunt exact bepalen wat de maximale afstand vanaf de deurbel is waarbinnen een beweging waargenomen mag worden, en zelfs de hoek kun je vrij nauwkeurig bepalen. Ook is het mogelijk bepaalde hoeken uit te sluiten. Dit werkt zeer nauwkeurig, zo blijkt uit onze test. We wonen nagenoeg direct aan een straat waar veel auto’s voorbij rijden en dus wilden we alleen bewegingen detecteren die zich op de stoep, direct voor de deur, bevinden. We stellen de bewegingszones in op 1,5 meter en vervolgens worden voorbij rijdende auto’s genegeerd maar iemand die voor de deur langsloopt wordt wel geregistreerd.

Nu is dit ook meteen een belangrijk punt. In onze situatie heeft de aparte bewegingsmelder niet veel nut. Er lopen veel mensen voor de deur langs en we hebben geen eigen toegangspad. Dit resulteert dus in meldingen die in 99 procent van de gevallen niet interessant zijn. Ook resulteert dit in veel meldingen waardoor de accu het veel minder lang volhoudt. Kortom, de bewegingsmelder is eigenlijk alleen interessant als je ook een eigen toegangspad hebt waar normaal niemand op loopt. Overigens kun je in de app wel aangeven hoevaak je meldingen over bewegingen wilt ontvangen en ook kun je de bewegingsmelder tussen bepaalde tijdstippen uitzetten.

Maar, hoe voert de deurbel zijn belangrijkste taak nu eigenlijk uit? Laten we beginnen met de WiFi-verbinding, want dat kan voor velen een struikelblok zijn. Het is verstandig voorafgaand aan de montage te controleren of het WiFi-bereik ook bij de voordeur voldoende is. Bij ons leek het net voldoende maar toch laat de Ring zo nu en dan weten een matig bereik te hebben. En dat terwijl de router op een afstand van nog geen 3 meter staat (met twee muren ertussen) en de Chime Pro (als WiFi-repeater) vlakbij hangt. Het ligt waarschijnlijk aan de buitenmuur, en dat zal bij veel mensen hetzelfde zijn. Geen enkele keer was er geen bereik, maar een matig bereik kan wel resulteren in een mindere videokwaliteit of een vertraagde notificatie. We hebben hier geen last van ondervonden, maar het is wel een punt waar je rekening mee moet houden. De Chime Pro doet zijn werk als repeater overigens perfect voor alle apparaten in huis, maar lijkt de Ring in ons geval niet beter te bereiken. Dat betekent echter niet dat we zonder de Chime kunnen want zonder Chime heb je geen hoorbaar belsignaal in huis. Dan krijg je alleen een notificatie op je telefoon. Wil je overal in huis een duidelijk belsignaal krijgen, dan kun je een extra Chime (Pro) aanschaffen en deze op elke willekeurige plek (met WiFi-bereik) plaatsen.

De videokwaliteit van de Ring Video Doorbell 2 is zeer goed te noemen, mits je een gemiddeld tot goed WiFi-signaal hebt. De wijde kijkhoek zorgt ervoor dat je perfect zicht hebt op wat er zich voor de deur afspeelt en het beeld is daarbij kraakhelder, scherp en vloeiend. Ook het spreken en luisteren via de deurbel verloopt perfect. Mensen voor de deur zijn goed verstaanbaar en je bent zelf goed te horen. Dankzij Live View kun je ook kijken wat er zich voor de deur afspeelt zonder dat er iemand hoeft aan te bellen. Zo kun je op elk moment je toegangspad in de gaten houden. Tot slot is de accuduur van belang, zeker wanneer je de deurbel alleen op de meegeleverde accu gebruikt (niet op stroom aangesloten). In ons geval kunnen we stellen dat we zonder bewegingsdetectie ongeveer 4 maanden met de accu vooruit kunnen. Wanneer we de bewegingsdetectie inschakelen en dus extreem veel meldingen krijgen dan zakt dit naar een paar weken. Het is dus een afweging (bewegingssensor aan of uit) en het afstellen van de bewegingsmeldingen in de app. De accu kan middels microUSB opgeladen worden en is dan ook binnen een uurtje of 5 vol.

Smarthome-integratie

Een punt waar wij veel waarde aan hechten is de smarthome-integratie. Vandaag de dag is het namelijk wel een must dat slimme producten ook met andere slimme producten kunnen samenwerken zodat we ook echt kunnen spreken van een smarthome. Ring besteedt hier gelukkig ook aandacht aan, in de vorm van het Ring+ programma. Dit programma houdt in dat er een select aantal partners is dat producten maakt waar Ring mee kan communiceren. In de app zien we dat dit onder andere Wemo, Wink, Smartlink en Lockitron zijn. Dit zijn met name bedrijven die slimme sloten ontwikkelen, wat dan ook een perfecte partner voor een slimme deurbel is. In Nederland zijn deze partijen nog niet echt aanwezig dus de directe smarthome-integratie middels Ring+ valt nog wat tegen.

Echter, er is ook ondersteuning voor IFTTT. Dit betekent dat je de deurbel middels een IFTTT recept kunt koppelen aan andere producten die IFTTT ondersteunen. Zo hebben wij de deurbel middels een IFTTT recept gekoppeld aan de Philips Hue-verlichting. Zodra de bel gaat beginnen de lichten te knipperen. Althans, dat zou de bedoeling moeten zijn. Helaas is de integratie van IFTTT matig en voor zover wij kunnen zien ligt het probleem aan de kant van Ring. Zodra de deurbel gaat gebeurt er namelijk niets. Maar, 10 tot soms 30 minuten later beginnen de lampen te knipperen. Een dergelijke vertraging mag natuurlijk niet. We hebben van meerdere gebruikers gehoord die dit probleem ervaren hebben, in meer of mindere mate. En de Philips Hue-verlichting werkt perfect met andere apparatuur. In onze optiek is hier dus nog werk aan de winkel voor Ring.

Overigens is er ook integratie voor Amazon Alexa, waardoor je middels spraak en een Alexa-speaker het beeld van de deurbel op een Alexa-compatibel scherm zou kunnen tonen. We hebben dit nog niet kunnen testen aangezien Alexa in Nederland nog niet officieel uitgerold is en we geen Alexa-compatibel scherm hebben, maar we hebben Alexa en Ring al wel kunnen koppelen. Dat werkte in ieder geval perfect.

Conclusie

Als we alles bij elkaar optellen dan kunnen we zeggen dat de Ring Video Doorbell 2 datgene wat hij moet doen perfect doet. De functie als slimme deurbel met camera werkt vlekkeloos, mits je zorgt voor een goed WiFi-bereik, wat een uitdaging kan zijn. De installatie en montage zijn eenvoudig (alles wordt voor je uitgelegd en meegeleverd), de notificaties zijn accuraat, de video- en audiokwaliteit zijn zeer goed, de bewegingsmelder werkt zeer nauwkeurig en kan strak afgesteld worden, en de applicatie is gebruiksvriendelijk. De bewegingsmelder is echter niet voor iedereen interessant, zeker wanneer je direct naast een drukke straat woont. De Chime Pro heeft zijn toegevoegde waarde als WiFi-repeater en als hoorbare deurbel, maar als je geen WiFi-repeater nodig hebt is de standaard Chime voldoende.

Advertentie

Maar, er zijn zeker verbeterpunten voor de Ring Video Doorbell 2, met name op het gebied van de smarthome-integratie. De partners in het Ring+ programma vinden we nog nauwelijks in Nederland terug, Alexa is nog niet officieel in Nederland gelanceerd en de IFTTT-integratie werkt bijzonder slecht. Vooralsnog is het dus met name een op zichzelf staand product.

8.5

Beoordeling

Pluspunten
  • Eenvoudige installatie en montage
  • Goede beeld- en geluidskwaliteit
  • Gebruiksvriendelijke app

Minpunten
  • Bewegingssensor niet voor iedereen interessant

  • IFTTT werking is matig
  • Wifi-bereik niet altijd goed


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (37)

Ype

Ype
06 mei 2018 om 21:17

Met de homey werkt Ring prima.
http://www.athom.com

Inloggen
Tommy

Tommy
15 mei 2018 om 08:29

“Bij aankoop krijg je 30 dagen gratis toegang tot het basisabonnement van 30 dollar per maand.“ 🙈 en volgens mij vergoed Ring alleen een nieuwe video deurbell als je het duurdere abonnement hebt van $100,- op jaarbasis. Verder top review 👌👍

Inloggen


15 mei 2018 om 09:32

Ring geeft aan ons aan dat bij diefstal de deurbel sowieso vergoed wordt, ongeacht het abonnement.

Inloggen
Hans Bennis

Hans Bennis
09 oktober 2018 om 13:04

Als je de Philips Hue wilt koppelen aan de Ring Doorbell dan kan je beter de app van WINK gebruiken, als je dan op de deurbel drukt dan reageert de Hue direct.

Inloggen
Henny de Ruijter

Henny de Ruijter
25 oktober 2018 om 15:54

De batterij van mijn doorbell 2 is binnen 3 dagen leeg. Moet dan weer lang aan de electriciteit. Is dat normaal?

Inloggen


25 oktober 2018 om 20:32

Dat registreert hij waarschijnlijk heel veel bewegingen en maakt hij veel opnamen. Als je de bewegingssensor uitzet scheelt het een hoop.

Inloggen
Loes

Loes
03 februari 2019 om 12:19

Hoe in hemelsnaam krijg ik de bewegingssensor uitgeschakeld. Wat ik ook doe, hij blijft video opnamen maken van passanten.
Heb het weekschema ingevuld met tijden dat ik geen beelden wil krijg een, maar die ring 2 van mij bl lijft z nb eigen leven leiden.
Wie kan mij helpen??????

Inloggen
Henny de Ruijter

Henny de Ruijter
05 november 2018 om 11:15

Heb die motion detection uitgezet. Batterij toch in 3 dagen leeg. Heeft iemand anders hetzelfde probleem. Is er een oplossing?

Inloggen


05 november 2018 om 12:21

Dat zou niet moeten kunnen als de accu vol is. Ik zou contact opnemen met Ring.

Inloggen
tom

tom
11 april 2019 om 13:55

hoi Henny, ik maak hetzelfde probleem mee dat de batterij in 3 dagen leeg is. Motion detection is uit dus zou geen probleem mogen zijn. Is een recent toestel.

Inloggen
Pascal

Pascal
08 september 2019 om 12:00

Motiondetectie is sowieso een slechte manier om beweging te detecteren. In mijn beroep als alarminstallateur gebruik ik enkel infrarood om beweging te detecteren.

Inloggen
Pascal

Pascal
08 september 2019 om 12:03

… weet trouwens niet zeker of de ring met motiondetectie op basis van video werkt, heb nog nooit een ring in mijn handen gehad.

Inloggen
Michael lokkers

Michael lokkers
23 januari 2020 om 18:58

Ik vind het vreemd dat er nergens staat dat je de batterij eerst 15 uur moet opladen alvorens je deze kan gebruiken

Inloggen
Joke Staal

Joke Staal
26 oktober 2018 om 00:53

Kan je de ring-app op verschillende smartphones gelijktijdig aansluiten?

Inloggen


25 november 2018 om 16:52

Ja, dat kan.

Inloggen
Joke

Joke
26 november 2018 om 01:06

Dankjewel voor het antwoord.😉

Inloggen
Joke Staal

Joke Staal
26 oktober 2018 om 01:03

Ik lees de ene keer een abonnement van €30,= per maand en dan €100,= per jaar.
Wat is nu het verschil want maakt, op financieel aspect gezien, een groot verschil.

Heb je, zo wie zo, wel een abonnement nodig als je het alleen als bel-beeld-communicatie. Eventueel ook verder van huis gaat gebruiken.

Inloggen


25 november 2018 om 16:54

Als je geen beelden op wilt slaan of achter wilt bekijken kun je zonder abonnement werken. Een abonnement is 30 euro per jaar (een camera) of 100 euro per jaar (meerdere camera’s).

Inloggen
Joke

Joke
26 november 2018 om 01:07

Dank je wel voor het antwoord. Daar kan ik goed mee vooruit
😉😊

Inloggen
Hannie

Hannie
23 juni 2019 om 12:30

Ik wil graag terug kijken wie er voor de deur heeft gestaan. Waar kan ik dat abonnement vinden.

Inloggen
Rolf

Rolf
03 november 2018 om 14:27

Kocht na mij ingelezen te hebben en de vorige zeper ( Intersteel) een Ring videodoorbell pro.
Alles keurig, goede uitleg, tutorials, alles volgens de instructies aangesloten tm het verwisselen van de bestaande bel trafo in de meterkast aan toe.
Aanmelden op het huisnetwerk/ wifi ging met enige moeite.
Het lezen van de bar/QR code ging geheel niet.
Dan wordt het wat onduidelijk: er is voor deze regio (Nederland) in de Appstore plotseling geen app beschikbaar.
Opvalt ook is dat alle video tapes / tutorials zich kennelijk afspelen in Amerika waar het allemaal wel schijnt te werken.
Wat te doen? Toch maar weer terug naar BCC waar ik dit device heb gekocht?
Ik had zo gehoopt dat ik nu een werkend apparaat in huis had gehaald en u was redelijk lovend over deze Ring apparatuur : wat hij doen moet, doet hij perfect ??
Groeten,
Rolf

Inloggen


05 november 2018 om 10:09

De ring-app is in Nederland gewoon te gebruiken en downloaden hoor. Ik zou eerder naar de instellingen van uw telefoon kijken. Ik snap in ieder geval niet precies wat er nu niet werkt bij u.
Hier werkt alles perfect; zo ook bij diverse collega’s.

Inloggen
Rolf

Rolf
06 november 2018 om 17:13

Beste Martijn, dank voor je reactie.Onderwerp van gesprek is overigens de Ring doorbell Pro , ik meen inmiddels de derde versie van deze deurbel.
Inmiddels ben ik een stap verder. Er wordt een zgn “omleiding geadviseerd als je de bestaande deurbel (12 volt via trafo in meterkast) wilt blijve gebruiken, dus die omleiding heb ik aangebracht.Toen begon deze deurbel vreemd te rinkelen, te zoemen en hield er opeen bepaald moment helemaal mee op. De bel is heel oud, dus die kon deze omzwerving en werken met een zo’n geavanceerde deurbel kennelijk niet aan.
Voorlopig heb ik deze bel er dus helemaal tussen uit gehaald en wat gebeurt er: alles werkt perfect. Ik kwam er alleen achter dat als je de app op de smartphone (IPhone 6 s) aan zet en te dicht bij de deurbel bij de voordeur komt, e.e.a. bij gebruik van de audio enorm begint rond te zingen.
Ik denk dat de bestaande deurbel uiteindelijk niet nodig is want de chime heb ik nu op de overloop eerste verdieping, bij bellen hoor je dan een beltoon op de iPhone en ergens in huis de chime op de overloop. Lijkt me voorlopig prima.
groeten, Rolf

Inloggen


06 november 2018 om 17:44

Hoi Rolf,

Wat je omschrijft klinkt voor mij als ‘logisch’, ook dat zingen bij de deur. De gong die je hebt is kennelijk niet geschikt voor het voltage. Ik zie nog steeds niet direct wat het probleem is. 🙂

Inloggen
Ype

Ype
05 november 2018 om 12:40

Eh snap ook niet wat je gedaan hebt, je hebt nl de app nodig om de ring op je wifi te krijgen. Misschien iets meer duidelijkheid, stapsgewijs.

Inloggen
John

John
24 november 2018 om 17:49

Net een deurbel 2 aangeschaft. Ik kan niet wachten tot hij komt. Wij zijn van plan om deze deurbel in ons nieuwbouwhuis aan te sluiten op de bestaande deurbel. Is dit erg lastig of is de omschrijving duidelijk genoeg?

Inloggen
Joke

Joke
25 november 2018 om 15:25

Ik heb hierboven 2 vragen gesteld …… Ik zou het dan ook heel fijn vinden als iemand ze kon beantwoorden.
Het zijn toch niet al te ingewikkelde vragen dacht ik.
Ik heb, door mijn handicap, een liggend bestaan en lijkt me dat zo’n systeem wel heel handig voor me. 😉
Nu nog zien uit te vogelen of het inderdaad iets voor me kan zijn.

Inloggen
Joke

Joke
26 november 2018 om 01:09

Kan iemand zeggen waar je het beste de Ring deurbel aanschaffen. (prijs/kwaliteit)

Met hartelijke groet,
Joke Staal.

Inloggen
Joke

Joke
26 november 2018 om 01:15

Is de Ring deurbel de beste of hebben jullie nog meer adviezen die misschien wat voordeliger in aanschaf is?
(minimaal met camera, spreekfunktie (binnen-buiten) )

Met hartelijke groet,
Joke

Inloggen


27 november 2018 om 12:55

Je kunt ook onze review van de Nest Hello lezen, al is die wat duurder. Dit weekend komt daarnaast de review van de EZVIZ deurbel online.

Inloggen
Martin

Martin
08 september 2019 om 12:09

Op Android en i-phone geen probleem.

Inloggen
Martin

Martin
05 december 2018 om 15:10

hoever mag de afstand van deurbel naar router zijn?

Inloggen


05 december 2018 om 21:41

Ligt aan de sterkte, de muren, etc. Ik heb op 4 meter afstand en twee muren ertussen nog prima bereik.

Inloggen
Martin

Martin
06 december 2018 om 11:07

Dank voor de reactie!
Ik weet nu genoeg om hem aan te schaffen.

Inloggen
Peter

Peter
14 december 2018 om 19:33

Ik heb de ring deurbel gekoppeld aan de bestaande belinstallatie en zelfs gekoppeld aan de homewizard! Echt top, werkt super!

Inloggen
Ed

Ed
15 december 2018 om 18:32

Wat is het verschil tussen de ring2 en de pro??

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
17 december 2018 om 12:52

Ik denk dat het belangrijkste verschil is dat je voor de Ring Pro een bestaande deurbelbedrading nodig hebt en voor de Ring 2 niet.

Inloggen
Ronald

Ronald
16 december 2018 om 10:07

Wie kan mij helpen met het vinden van het webadres van de Ring camera?

Ik heb voor de eerste generatie Ring video doorbell gekozen vanwege de betere materiaalkeuze, metaal i.p.v. kunststof, maar ga er van uit dat de werking hetzelfde is als bij de andere modellen.

Ik heb geen interesse in een abonnement omdat ik een zeer goed NAS heb en de beelden daar wil opslaan. Mijn router (Fritzbox 7490) en NAS (Synology 415p) ondersteunen dit in ieder geval wel. Alleen dien ik in mijn router het webadres van de Ring camera op te geven.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit http-adres kan achterhalen?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
17 december 2018 om 12:55

Met de iOS- en Android-app Fing kun je achterhalen wat het ip-adres van je Ring-deurbel is. Echter, het apparaat zal niet in de lijst staan als Ring, maar onder een andere naam. Door de mac-adressen te vergelijken kun je achterhalen welke de Ring-deurbel is.

Inloggen
Ronald

Ronald
17 december 2018 om 13:28

Dank voor jouw hulp echter dan krijg ik het LAN IP-adres, dus in mijn geval 192.168.178.x. Voor de werking dien ik echt het http-adres te achterhalen. Bij de installatie van de Ring wordt door de installatiesoftware iets aangepast waardoor je overal ter wereld bericht krijgt als er iemand aanbelt maar waarbij je die persoon ook kunt zien.

Ik heb al zitten zoeken bij eventueel extra geopende poorten in de router maar niets kunnen vinden. En toch moet er iets aangepast zijn anders kun je niet zomaar van buitenaf in jouw router komen. Maar hoe en wat, geen idee….

Inloggen
Cor

Cor
24 december 2018 om 21:10

Beste,

Kan je eigenlijk 2x een chime laten werken op 1x Ring-Bel-Pro?

Dus twee losse chime bel op één Ring-Bel

MvG,
Cor

Inloggen
Johan

Johan
25 december 2018 om 11:57

Ik heb een aantal dagen geleden mijn Ring geinstalleerd. Werkt prima. Door de Ring te integreren in mijn domotica systeem krijg ik een melding op de google Home Mini’s en op onze telefoons .:)
So far so good.
Wat ik echter nog graag wil maar niet kan vinden is het volgende :
Op het moment dat er iemand aanbelt of er een beweging wordt gedetecteerd krijg je daarvan een melding op de telefoon. Die kun je vervolgems aantikken, dan krijg je de Ring-app te zien en kun je kiezen voor de Live view. Ik wil graag dat de live-view direct wordt geopend zonder dat ik daar nog een aantal klikken door moet.
Heeft iemand daar een instelling voor kunnen vinden ?

Inloggen
Cor

Cor
25 december 2018 om 22:36

Je kan volgens mij in device settings video alert aan zetten.
Moet dat zelf ook nog uit testen-;)

Heb vandaag de Ring-Bel Pro geïnstalleerd en ben eigenlijk zeer tevreden hoe het één en ander werkt.

Inloggen
Maria

Maria
31 december 2018 om 11:54

Ik bezit geen creditcard, iemand een idee hoe ik de abonnement voor het terugkijken vab de beelden eventueel kan betalen?

Inloggen
Tine

Tine
19 januari 2019 om 09:27

Hallo,

Mijn man en ik hebben elk op onze android smartphone de ring app. Als er gebeld wordt ondervinden we echter wat problemen. Zo krijgt bvba maar 1 van ons een melding. En toen ik gisteren uit huis was kreeg niet mijn man (die thuis was) maar ik een melding dat iemand aan de voordeur was. Kan iemand helpen?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
21 januari 2019 om 13:30

Is het altijd dezelfde persoon die de melding krijgt? In dat geval moet de ander even goed checken of die wel heeft ingesteld dat de notificaties ook bij die persoon binnenkomen. En anders kun je bij de instellingen van de app zelf (Android-instellingen > Apps > Meldingen > Aan) even checken of alles goed staat.

Daarnaast kan het probleem mogelijk verholpen worden door een hoofdaccount in te stellen en de ander toe te voegen als familielid. Werken met twee personen op één hoofdaccount kan mogelijk voor wat verwarring op de server bij Ring zorgen.

Inloggen
Tine

Tine
21 januari 2019 om 22:02

Bedankt voor uw antwoord.
Op mijn gsm is de hoofdaccount aangemaakt en mijn man is ‘shared’.
Vandaag deden we een test. En het heeft waarschijnlijk te maken met 4g of wifi. Zou het kunnen dat 4g soms sterker is dan wifi? De gsm met 4g aan krijgt de melding. Mijn 4g stond vandaag uit, en dus kreeg ik geen melding. Ons wifi signaal zal dus iets te zwak zijn.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
22 januari 2019 om 10:02

Het zou iets te maken kunnen hebben met je wifi-signaal inderdaad. Mogelijk heeft je deurbel een betere verbinding dan je smartphone. Maar, zoals mijn collega opmerkte, het kan ook iets te maken hebben met je router. De deurbel moet altijd communiceren met de externe servers van Ring, waarna het signaal terugkomt naar jullie router en doorstuurt via wifi. Mogelijk is er een instelling in je router die het teruggekeerde signaal tegenhoudt. Daar zou je nog naar kunnen (laten) kijken.

Inloggen
Tine

Tine
22 januari 2019 om 10:07

Ok. Bedankt voor de suggesties.

Inloggen
Martin

Martin
03 februari 2019 om 12:26

Sinds de laatste software update, is de weergave op display een stuk trager.
Kan ik na het verlopen van de eerste maand, geen history meer terug zien?

Inloggen
homme de groot

homme de groot
11 maart 2019 om 17:08

hallo mensen als ik het gewoon laat zoals ik het nou heb alleen kyken wie er voor de deur staat en dat ik met de mensen kan praten opnemen hoeft niet en die andere flauwekul ook niet waar kan ik dat regelen gewoon op myn app en dan heb ik dus geen abbonement aan te vragen

Inloggen
Matia

Matia
11 maart 2019 om 18:22

Bij aankoop van de bel ontvangt u een maand lang gratis terugkijken. Bij afloop van die maand stopt, indien u geen betaling, automatisch de terugkijk service.
De bel blijft gewoon werken, u kunt altijd op het moment dat er iemand voor de deur staat of aanbelt, kijken en spreken.

Inloggen
de Ruijter

de Ruijter
11 maart 2019 om 17:28

Diegene die zo’n deurbel wil kopen zou ik adviseren het niet te doen! Na 3 dagen is mijn batterij leeg. Heb dus een tweede gekocht maar die is ook na 3 dagen leeg.Ik heb geprobeerd via “help” support te krijgen. Is in het begin gelukt maar nu het probleem niet opgelost kan worden , krijg ik geen gehoor meer. Dus vergeten die bel!!!!

Inloggen
Matia

Matia
11 maart 2019 om 18:28

Begin december ‘18 bel, met batterij voor 95% opgeladen, ingebruik genomen.
Nu, ruim 3 maanden later is de batterij nog voor 49% vol.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
12 maart 2019 om 16:15

Kijk even goed na of je niet de bewegingsmelder hebt ingeschakeld. Ook doe je er goed aan om zeker te weten dat je de accu helemaal hebt opgeladen nadat je de bel uit de doos hebt gehaald.

Inloggen
Geert

Geert
18 mei 2019 om 14:10

als je de deurbel aansluit op de bestaande bedrading blijft mijn batterij 100% opgeladen.
Geen probleem dus met een lege batterij. Inmiddels al 4 weken dat mijn bel is opgehangen en de batterij is nog steeds 100%

Inloggen
Evert Krol

Evert Krol
02 mei 2019 om 15:57

Is het mogelijk 2 “gewone” ring chimes aan de ring video deurbel 2 te hangen op verschillende plaatsen in de woning. Bijvoorbeeld 1 beneden en 1 op de zolderetage?

Inloggen
Johan Raatjes

Johan Raatjes
15 januari 2020 om 14:21

Geen probleem

Inloggen
Geert

Geert
08 mei 2019 om 09:11

Laad de batterij van Ring2 ook op, als deze via stroomdraadje vanuit de meterkast (via trafo) is aangesloten. Ik heb deze Ring Bell 2 sedert 3 dagen.

Inloggen
Rob

Rob
16 mei 2019 om 21:40

Hoi,
is het veilig om een abonnement te kopen. Zijn mijn creditcard gegevens veilig?
p.s. ik heb de Ring van 99 € en deze werkt verder perfect.

Inloggen
Geert

Geert
18 mei 2019 om 14:12

Een abonnement is toch 30 euro? Cr.card gebruiken is geen probleem. Ik heb ruim 38 jaar op een bank gewerkt. Gebruik is veilig.

Inloggen
Ferket

Ferket
10 juli 2019 om 17:14

ik heb twee locaties ingevuld kan ik er ook een wissen

Inloggen
m-j

m-j
19 juli 2019 om 17:51

ik geen geen beelden meer te zien van ijn ring video deurbel .

Inloggen
w.basten

w.basten
31 juli 2019 om 16:14

Vraagje wil graag een basic abonnement maar heb geen credit kaart hoe kan ik dan handelen probeer ring te bellen maar word niet op genomen ?
groetjes walter

Inloggen
Frak

Frak
26 oktober 2019 om 11:22

Moet deze bel onder een overkapte voordeur hangen ivm regen ?

Inloggen
Rob

Rob
23 november 2019 om 21:25

Hij hangt bij mij onder een dakgoot maar ook als de regen erop staat zou hij er tegen moeten kunnen. In ieder geval nog geen problemen door waterschade. Wel had ik voor dit geld het aansluiten van de bedrading aan de achterzijde beter verwacht.

Inloggen
Eugeen

Eugeen
21 november 2019 om 23:14

Kan ik gelijktijdig de accu en de bedrading aansluiten op de Ring deurbel 2?

Inloggen
Rob

Rob
23 november 2019 om 21:33

Zelf heb ik de Pro en dus zonder accu. Mijn meening over uw vraag: Een voeding is nog geen acculader. Het kan dus zijn dat het werkt en gezien de andere reacties in het verleden lijkt het te werken maar hoe lang de accu dit goed blijft vinden is de vraag.

Inloggen
Rosita

Rosita
31 december 2019 om 07:55

Hay
Hoe kan ik mijn ring2 deurbel verbinden met google nest hub. Er staat dat je partners moet toevoegen. Snap er niks van.
Kan iemand mij helpen.
Gr Rosita

Inloggen
Cor

Cor
20 januari 2020 om 12:52

Ik heb een eken v5 gekocht en wordt er doodziek van dit ding is zo traag als dikke popenstr….
Nu loop ik er over te denken om een Ring te kopen.

Ik heb een aantal vragen.

1. is deze ook zo traag met reageren als er gebeld wordt gaat hij dan gelijk over ?
2. Kan ik de bel op 2 telefoons laten overgaan ?
3. Kan ik mijn bestaande bel er gewoon tussen laten zitten zodat ik geen chinme hoef te kopen.
4. kan ik het beeld ook zien op mijn google nest Hub?

zou fijn zijn als iemand mij kan beantwoorden voor ik hem aanschaf

Inloggen
Frans

Frans
11 februari 2020 om 11:59

Hallo
Ook ik heb al enkele maanden geleden een Ring Pro gekocht.
Een pakket met trafo en extra chime. Mooie spullen maar installatie verliep niet vlekkeloos.
De reactie na het bellen en contact met gsm was erg langzaam en de verbinding met het netwerk viel steeds uit
terwijl het modem er twee meter vanaf staat.
Vorige week voor enkele honderden euro mijn wifi netwerk aangepast. Nu is de reactie snelheid terug tot enkele seconden, maar soms valt de verbinding toch nog uit.
Ring kan beter een bekabelde versie op de markt brengen en het abonnement goedkoper maken.

Dus Ik ben er niet tevreden over.

Inloggen
Anoushka

Anoushka
24 april 2020 om 11:20

Onze batterij laadt niet meer op. Geeft op de app 2% aan. Terwijl op de accu na het opladen lichtje groen is..zou toch niet zijn dat de batterij nu al dood is?
Bij alle twee de batterijen zie we de 2% batterij…
Wat nu te doen?

Inloggen
Willem Willems

Willem Willems
11 mei 2020 om 17:25

Op 21 april jl. aangeschaft. Echter het geluid visa versa is haperig en haast niet te verstaan. Beeld is scherp en goed. Wifi o.k. Heb getracht Ring te bellen, maar gezien de Corona geen Nederlandse service, dus ben ik niet naar een Engels talige service desk gegaan. Weet iemand wat er aan het geluid gedaan kan worden?

Inloggen