Qubino introduceert Luxy Smart Switch – slimme schakelaar met verlichting

01 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
Qubino Luxy Smart switch 1

Een schakelaar in huis hoeft geen simpele knop meer te zijn, aldus Qubino. Het bedrijf komt namelijk met de veelzijdige Luxe Smart Switch. Deze schakelaar beschikt over ingebouwde led-verlichting, kan aangesloten verlichting schakelen en is dankzij Z-Wave integratie te koppelen met andere smarthome-producten.

Luxy Smart Switch

De 149,99 euro kostende Luxy Smart Switch van Qubino is niet zomaar een schakelaar. Dit model is voorzien van aardig wat nieuwe technieken. Maar, in de eerste plaats is het een schakelaar waarmee je een aangesloten lamp aan of uit kunt zetten. Daarnaast beschikt de schakelaar ook over eigen sfeerverlichting die compleet naar eigen wens in te stellen is. Ook kan de schakelaar functioneel licht geven, bijvoorbeeld als nachtlampje. Wil je de schakelaar koppelen met je domoticasysteem dan is hiervoor Z-Wave aanwezig. Zo kun je de schakelaar eenvoudig aan een Homey, Fibaro of Vera systeem koppelen. Eenmaal gekoppeld biedt de schakelaar nog meer mogelijkheden, waaronder het uitlezen van het energieverbruik van de gekoppelde lampen of het schakelen van andere apparaten of lampen in huis.

Wat betreft de verlichting biedt de Luxe Smart Switch verschillende leuke opties. Naast het schakelen van een gekoppelde lamp (fysiek met draden) kan de schakelaar zelf ook licht geven. Dit kan een sfeerlicht zijn op een zelf in te stellen kleur, maar je kunt ook animaties starten zoals een regenboog-effect of zonsopgang. Je kunt het licht van de schakelaar dimmen of juist als fel nachtlampje gebruiken.

Om de Luxy Smart Switch te gebruiken heb je fysieke bekabeling nodig in de wand, inclusief blauwe nuldraad. Daarnaast moet de inbouwdoos minimaal 60mm zijn. Er zitten dus wel wat maren aan, maar eenmaal geïnstalleerd moet het volgens Qubino een uniek effect geven en tal van mogelijkheden ontsluiten.

Reacties (0)