Philips Hue Sync: zo synchroniseer je lampen met films, muziek en games

31 mei 2018 2 Minuten 0 Reacties
Philips-Hue-Sync

In januari kondigde Philips Hue Sync al aan maar vandaag kun je de software ook echt downloaden. Middels Hue Sync, beschikbaar voor Windows en Mac, kun je de Hue-lampen in huis afstemmen op muziek, films en games.

Wat is Philips Hue Sync?

We kennen allemaal Ambilight wel; de techniek van Philips waar leds achter het tv-scherm reageren op wat er op tv verschijnt. Dit vergroot de kijkervaring en geeft een leuk effect. Vanaf nu is dit echter ook mogelijk met alle Philips Hue-lampen die je in huis hebt staan. Met Philips Hue Synch synchroniseer je de kleur van de lampen namelijk met een film, muziek of een game.

Hue Sync is software voor de Mac en Windows-computers. Deze gratis software analyseert wat er op het scherm van de computer gebeurt, waar bijvoorbeeld een film op gedraaid wordt of een game op gespeeld wordt. Middels deze analyse wordt de kleur en de helderheid van de gekozen Hue-lampen aangepast om een indrukwekkende ervaring in de woonkamer, gameruimte of elke andere ruimte te creëren. Als je bijvoorbeeld een ondergaande zon op het scherm ziet kleuren de gekoppelde Hue-lampen oranje en geel. Bij het luisteren naar muziek veranderen de lampen van kleur en helderheid op het ritme van de muziek.

Zo werkt Philips Hue Sync

De gratis software, die je hier kunt downloaden, is te installeren op een pc of Mac. Wel heb je vanzelfsprekend Hue-lampen nodig die je met de software kunt koppelen. Alleen de gekleurde Hue-lampen (waaronder de LightStrip) kunnen ook daadwerkelijk van kleur veranderen en zijn dus de enige lampen die samenwerken met de software.

Eenmaal geïnstalleerd kun je de Hue Bridge koppelen en in de Hue-app op je smartphone een entertainmentruimte aanmaken waarin alle lampen staan die je wilt gebruiken. Je zet de icoontjes van de lampen op de juiste plek, test de verlichting via de app en maakt de entertainmentruimte aan. De software op je computer ziet deze ruimte en zal nu alle lampen in die ruimte mee laten kleuren met wat er op het scherm gebeurt. Je kunt kiezen voor scenes (standaard kleurpaletten), games, muziek en film. Bij games, muziek en film kun je daarbij de intensiteit van de effecten aanpassen. Ook kun je bij games en films de audio gebruiken om de lichten op de laten reageren.

De Hue Sync-ervaring kan uitgebreid worden naar de tv middels HDMI, Chromecast, AirPlay of Miracast.

Reacties (0)