Patent van Apple hint naar offline versie van stemassistent Siri

16 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
siri-ios-9

Er is een nieuw patent van Apple openbaar gemaakt waaruit op te maken valt dat er wordt gedacht aan een offline versie van Siri. Mocht dit uiteindelijk leiden tot een implementatie, dan zou de persoonlijke assistent in de toekomst taken kunnen volbrengen zonder internetverbinding.

Apple werkt aan offline versie van Siri – gerucht

Deze week is er een nieuw patent van Apple openbaar gemaakt (USPTO). De titel van het document is Offline Personal Assistant. Dit document laat zien dat Apple op z’n minst een offline versie van Siri heeft overwogen. Mocht dit patent ooit worden gebruikt, dan kan het dus zijn dat de persoonlijke assistent in de toekomst specifieke taken ook zonder internetverbinding kan volbrengen. Nu is het nog zo dat de AI niet zonder internetverbinding kan communiceren, aangezien alle verzoeken via een externe server lopen.

Momenteel is het zo dat de slimme apparaten van Apple nog niet genoeg rekenkracht hebben om om te kunnen gaan met de spraakherkenning, maar dat zou dus nog wel eens kunnen veranderen. In het patent staat beschreven hoe Apple middels een serie modules het verwerken van die spraakherkenning mogelijk maakt op bijvoorbeeld een iPhone of iPad, waardoor een internetverbinding dus niet nodig blijkt. Het patent werd al in september 2017 ingediend, dus mogelijk is Apple al verder gevorderd met de plannen.

Reacties (0)