Jailbreak HomePod beschikbaar: speaker voor de eerste keer gekraakt

23 november 2020 1 Minuut 1 Reacties
apple-homepod

De HomePod van Apple, de eerste slimme speaker van het bedrijf, is gekraakt. Er is nu een zogenaamde jailbreak beschikbaar.

HomePod gekraakt: jailbreak beschikbaar

Voor iPhone- en iPad-gebruikers is het geen nieuw begrip: de jailbreak. Met jailbreaks krijgen gebruikers toegang tot onderdelen van het systeem die normaliter niet toegankelijk zijn. Apple is hier natuurlijk niet blij mee en meldt ook altijd dat wanneer een eigenaar dit doet, diegene kan fluiten naar z’n garantie. De HomePod, de eerste slimme speaker van het bedrijf, was tot op heden nog niet gekraakt.

Het systeem, dat draait op een versie van het tvOS, kan middels een Checkra1n-update opengegooid worden. Dit geldt alleen voor de eerste generatie HomePods. Checkra1n is één van de meest populaire tools als het gaat om het jailbreaken van iOS-apparaten. Maar vanaf nu kun je dus ook de slimme speaker van het bedrijf uit Cupertino ermee openbreken.

Op iOS is het mogelijk delen van het besturingssysteem aan te passen, mocht je dat tof vinden. Het is vooralsnog niet duidelijk wat eigenaars van een HomePod precies kunnen realiseren met de gekraakte versie. De potentie bestaat dat je nu ook andere stemassistenten en muziekstreamingdiensten als standaard kunt instellen op de speaker, maar dat is speculatie onzer zijde.

Advertentie

Het wachten is nu op antwoord van Apple. Ook wachten we nog op antwoord vanuit de community die verantwoordelijk is voor het hacken van het apparaat, zodat ze wellicht meer context kunnen geven over de nieuwe mogelijkheden. Zo zou je mogelijk ook de bluetoothverbinding kunnen opengooien en de speaker als losstaande bluetoothspeaker kunnen gebruiken met andere smartphones en computers.

Onlangs kondigde Apple ook de HomePod Mini aan, een kleinere versie van de slimme speaker. De jailbreak is op moment van schrijven niet te gebruiken op de Mini, maar alleen op de oude variant dus. Meer over de Mini lees je in ons eerder geschreven nieuwsbericht.

Reacties (1)