OnePlus-oprichter is nu eigenaar van het merk Essential

16 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
nothing-oneplus

Nothing, het nieuwe bedrijf van OnePlus-oprichter Carl Pei, is de nieuwe eigenaar van het smartphonemerk Essential.

Carl Pei werkt niet meer bij OnePlus en heeft een nieuw bedrijf opgericht, genaamd Nothing. Het eerste product van de nieuwe fabrikant wordt een set draadloze oordoppen, maar het is de bedoeling dat er uiteindelijk meer met smarthome gedaan gaat worden. Nu blijkt dat het nieuwe bedrijf eigenaar is van het merk Essential, dat ooit opgezet werd Android-oprichter Andy Rubin.

Van OnePlus naar Nothing en Essential

Het proces van de overgang werd op 6 januari jongstleden afgerond, maar de behandeling werd al in november 2020 aangevraagd. Alle merknamen, het logo en het merk zelf zijn dus in handen van Pei’s Nothing, maar het is niet duidelijk in hoeverre dat bedrijf ook alle patenten in handen krijgt. Dit betekent niet direct dat Nothing smartphones gaat maken, maar het is ook niet helemaal uit te sluiten.

Essential was ooit van plan een smarthomehub uit te brengen die zou draaien op het Ambient OS, een zelfontwikkeld besturingssysteem. Dat apparaat moest eind 2017 verschijnen, maar dat is er nooit van gekomen. Nothing is voornemens in de eerste helft van 2021 slimme producten uit te brengen; het is echter niet duidelijk of de voormalige Essential-igenieurs werkzaam zijn bij het nieuwe bedrijf van de OnePlus-oprichter.

Advertentie

Het is de bedoeling dat we de komende dagen meer horen over de plannen van Nothing, via de officiële website. Het bedrijf heeft onlangs via een investeringsronde ruim 22 miljoen dollar opgehaald, waarvan 15 miljoen afkomstig is van Google.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)