Nieuwe FRITZ!-producten voor glasvezel, DSL en Wi-Fi 7

29 augustus 2023 2 Minuten 0 Reacties
FRITZ!-producten

Tijdens de IFA 2023 in Berlijn heeft AVM de nieuwste FRITZ!-producten laten zien voor glasvezelverbindingen, WiFi7 en DSL.

Als eerste van de nieuwe FRITZ!-producten: de nieuwe FRITZ!Box 5690 voor glasvezel en DSL. Deze nieuwe FRITZ!Box combineert DSL en glasvezel in één apparaat voor flexibiliteit bij de technologieswitch. Dit model heeft een krachtige tri-band Mesh met 2,4 GHz, 5GHz en 6GHz. Ook Wi-Fi 7 wordt door dit model ondersteund. Het protocol Zigbee is geïntegreerd. Samen met DECT ULE kun je de FRITZ!Box 5690 daardoor gemakkelijk binnen je smarthome gebruiken.

AVM heeft meer FRITZ!-producten aangekondigd. Geen glasvezel of DSL? Dan kun je de FRITZ!Box 6670 Cable gebruiken. Dit model brengt Wi-Fi 7 naar de kabelverbinding. Er is ondersteuning voor dual-band met 2,4 GHz en 5 GHz en biedt Mesh Wi-Fi. Ook Zigbee en DECT ULE worden ondersteund. Dit model beschikt over een 2,5 Gigabit/s LAN/WAN-poort en vier 1 Gigabit/s LAN-poorten. Dit moet zorgen voor een snelle gegevensdistributie in het hele thuisnetwerk.

Nieuw op de IFA is tevens de FRITZ!Powerline 1240 AX. Dit model moet uitkomst bieden wanneer de muren van het huis te dik zijn of de afstanden te groot voor de draadloze verbinding. Deze powerline is afgestemd op de FRITZ!Box Mesh voor snelle gegevensoverdracht via het elektriciteitsnet en sluit naadloos aan op andere FRITZ!-producten.

Advertentie

Ook smarthome van FRITZ!

AVM gaat met FRITZ! ook steeds meer de kant van het slimme huis op. Zo is daar de nieuwe FRITZ!DECT 350, een magnetisch deur- en raamcontact dat detecteert wanneer er deuren of ramen open staan. Samen met de DECT ULE sensoren en de FRITZ!DECT 302 en 301 intelligente radiatorbediening moeten ze zorgen voor een efficiënte energiebesparing. De FRITZ!DECT 200/210 slimme schakelaars krijgen daarnaast een nieuwe energieweergave op MyFRITZ!Net, zodat gebruikers precies zien wat ze verbruiken en kunnen optimaliseren op lange termijn. Zo spoor je energievreters snel op.

Prijs en beschikbaarheid

Prijzen en verschijningsdata van de nieuwe FRITZ!-producten zijn op dit moment nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over AVM.

Reacties (0)