Nest laat je je data overzetten naar je Google-account

08 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
Nest-Hello-review-deur

Nest heeft laten weten dat het bedrijf extra stappen onderneemt op het gebied van privacy. Ook kan je data worden overgezet naar een bestaand Google-account. De beveiliging van een Google-account is van een hoger niveau dan een Nest-account.

Nest heeft nu meer oog voor veiligheid

Nest, eigendom van Google, heeft laten weten dat het bedrijf voortaan meer open gaat zijn over privacygerelateerde zaken. In een blogpost wordt er van alles uitgelegd over de nieuwe manier van werken, zodat je als gebruiker weet wat er met je data wordt gedaan en wat je apparaten allemaal kunnen. Daarnaast is er nog een aankondiging gedaan: gebruikers kunnen ervoor kiezen de producten voortaan met een Google-account te gebruiken. Het is zelfs mogelijk die data in z’n geheel over te zetten naar een Google-account.

Dat zou een slimme zet zijn, aangezien Google-accounts over het algemeen beter beveiligd zijn. Gebruikers van Nest kunnen bijvoorbeeld al wel tweestapsverificatie instellen, maar omdat er soms ook slechte wachtwoorden gebruikt worden, heeft dat niet zo veel nut. In de komende maanden moet het voor alle gebruikers mogelijk zijn dit te doen, zodat je je account kunt beveiligen met betere malafide activiteitendetectie en controle op beveiliging. Ook zullen de producten voortaan vallen onder ‘Werkt met Google Assistent’.

Led-lampje staat altijd aan

Daarnaast heeft Nest nog een privacyvriendelijke functie aangekondigd. Het is straks niet meer mogelijk om het led-lampje van de camera uit te schakelen wanneer er wordt opgenomen. Zo weet iedereen te allen tijde dat ze op beeld staan. Voorheen kon dit lampje nog wel eens worden uitgeschakeld, zodat het niet opviel wanneer er wordt opgenomen. Dit kon handig zijn in allerlei situaties, maar is straks dus niet meer mogelijk. Het is nog niet bekend wanneer Google deze verandering doorvoert aan de huidige producten.

Reacties (0)