De MicroBot Sense geeft inzicht in luchtkwaliteit, vochtigheid en meer

26 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
microbot-sense

De MicroBot Sense is een slimme sensor voor in huis, die de gezondheid van je smarthome in de gaten houdt. Deze sensor kijkt onder meer naar de luchtkwaliteit, vochtigheid en temperatuur in huis en doet dat allemaal voor een relatief laag bedrag.

MicroBot Sense checkt gezondheid in smarthome

Wanneer je een beetje om je heen kijkt, dan zie je dat verschillende smarthomesystemen dingen als een luchtkwaliteitsmeter of vochtigheidsmeter aanbieden als een add-on, maar dat is bij de MicroBot Sense wel anders. Dit systeem, dat je nu met je geld kunt steunen op Kickstarter, wil het simpel en betaalbaar houden. Voor 45 dollar haal je straks een apparaat met sensoren voor luchtkwaliteit (koolstofdioxideniveau), vochtigheid, temperatuur, licht, geluid en bewegingen aan boord. Early birds betalen 41 dollar.

De MicroBot Sense werkt met Amazon Alexa, Google Assistant (daar wordt nu nog aan gewerkt) en IFTTT. Zo kun je dus bijvoorbeeld vragen hoe het zit met de temperatuur in bijvoorbeeld de babykamer. Op het apparaat zelf zit één knop: daarmee activeer je een handmatige check en krijg je een samenvatting van de gegevens naar je smartphone gestuurd. De sensor, 38 bij 38 centimeter groot, heeft een accu aan boord, die je kunt opladen middels het meegeleverde micro-usb-kabeltje. Je sluit hem via bluetooth aan op je smartphone.

Dat kan nogal een gedoe zijn om dat steeds te moeten doen. Daarom kun je ook ervoor kiezen 59 dollar extra te betalen, waardoor je een hub in huis haalt. Met zo’n hub kun je meerdere van die sensoren aan elkaar koppelen en vanuit één plek bedienen en bekijken. Middels IFTTT kun je er overigens ook voor zorgen dat andere apparaten, zoals thermostaten, luchtfilters, beveiligingscamera’s, ventilatoren en meer hun werk beter kunnen doen. Er is ook een abonnement, van 2,99 dollar per jaar. Hub-eigenaars hebben levenslang toegang.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)