Met deze slimme voederbakken vergeet je je huisdieren nooit

25 september 2022 7 Minuten 0 Reacties
Slimme voederbakken

Poekie, Simba, Snuitje, Moksie: hoe je kat of hond ook heet, één ding hebben ze allemaal gemeen. Ze moeten allemaal eten. En dat kan slimmer.

Ga je een weekendje weg en zijn de buren niet beschikbaar? Of ben je zelf door wisseldiensten soms niet in een lekker ritme? Hoewel het natuurlijk altijd beter is om je huisdieren zelf eten te geven, met meteen een knuffel en wat aandacht, zijn er nu eenmaal situaties waarin dat even wat minder goed uitkomt. Je kunt dan kiezen voor een slimme voederbak. Deze slimme voederbakken zijn erg handig.

Een slimme voederbak heeft meerdere voordelen ten opzichte van een gewone voederbak. Ten eerste omdat het het dier automatisch voer krijgt, dus je hoeft niet met je handen in het katteneten te zitten waardoor je ze weer moet wassen. Daarnaast kun je slimme voederbakken een tijd meegeven waarop ze het eten beschikbaar stellen voor je huisdieren. Dat is heel fijn, want bijvoorbeeld katten vinden het heel prettig als er een ritme in hun dag zit. Bovendien kun je meerdere tijden meegeven, waardoor je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds eten kunt geven. Zo weet je zeker dat je huisdier niet zonder komt te zitten (mits je de voederbak natuurlijk wel goed volgooit met kattenvoer).

Slimme voederbakken

Een ander groot voordeel van slimme voederbakken is dat je het dier ook wat extra eten kunt geven op afstand. Stel je voor dat je van plan was om thuis te komen, maar toch iets langer wegblijft, dan kun je je huisdier op die manier toch van wat extra eten voorzien. Veel voederbakken maken bovendien best herrie als ze eten geven, waardoor je er misschien zelfs een inbreker mee kunt afschrikken, als je hem of haar op je camera door je huis ziet gaan. Nu is dat laatste zeker geen reden om een slimme voederbak te kopen, maar het kan een creatieve manier zijn om ongewenste gasten te inspireren om je huis te verlaten.

Dan zijn er ook nog slimme voederbakken met een extra voordeel, namelijk een camera. Zo kun je zien welk huisdier er aan het eten is en kun je op die manier zijn gezondheid in de gaten houden (uiteraard maar tot op zekere hoogte). Met die camera kun je ook zien hoeveel eten het dier nog heeft, zodat je eventueel nog wat bij kunt geven als dat nodig is. Zo’n camera is niet standaard op een slimme voederbak, maar er bestaan varianten die dat wel hebben. Nieuwsgierig welke slimme voederbakken er zoal zijn? Dit zijn ze.

Lovely Pets

Met Lovely Pets kun je je hond of kat voorzien van maximaal 6 maaltijden per dag. Je kunt specifiek instellen hoe groot de portie moet zijn (1 portie is 5 gram) en je kunt je dier maximaal 250 gram per keer voeren. Het LED-scherm zorgt dat je de voederbak kunt instellen. Het is zelfs mogelijk om een boodschap in te spreken om je huisdier te laten weten dat het etenstijd is. Er past 4,3 kilogram droogvoer in dus je kunt met deze voederbak wel even vooruit. De Lovely Pets kost 99,95 euro.

Talo Slimme Automatische Voerbak

We hebben deze automatische voerbak weleens aan een review onderworpen en we waren onder de indruk. Dit is een aanrader. Met zijn capaciteit van 3,7 liter kun je er veel brokken in kwijt. Je krijgt bovendien een melding als er een opstopping of tekort aan brokjes is, zodat je dieren nooit zonder eten hoeven komen te zitten. Bovendien is er zelfs ruimte voor een powerbank, want als de stroom uitvalt, dan zouden je dieren anders geen eten krijgen. Nu gebeurt dat in Nederland niet vaak, maar wil je het 100 procent zeker weten, dan is het verstandig om te investeren in een powerbank om de voederbak voor altijd van stroom te voorzien. De Talo Slimme Automatische Voerbak is verkrijgbaar vanaf 59,50 euro.

8.5
Talo-Smart-Pet-Feeder-Main
FWD award

Beoordeling
Talo slimme voerautomaat

Pluspunten
  • Eenvoudige montage en installatie
  • Zeer betrouwbaar
  • Duidelijke eigen sectie in Smart Life-app
  • Niet duur
Minpunten
  • Smart life-app in het engels
  • Plaatsing vergt aandacht
  • Smarthome-integratie nog mager

Beoordeling Talo slimme voerautomaat

De Talo slimme voerautomaat doet datgene wat hij belooft nagenoeg perfect. Er is op het algemene gebruik en de betrouwbaarheid maar weinig aan te merken, mits je het apparaat goed plaatst en zorgt dat er geen zonlicht op valt. Dan wordt er geen voermoment gemist en krijg je betrouwbare meldingen. En belangrijker: je kat of hond zal tevreden zijn. Hoewel de Smart Life-app in het engels is, is de voederbak eenvoudig te bedienen en in te stellen via de app. Ook qua design is het goed gesteld met de Talo, en een handige extra feature is de mogelijkheid een powerbank aan te sluiten. Wat ons betreft is de Talo slimme voerautomaat dan ook zeker een aanrader voor iedereen met een hond of kat die het huishouden weer iets slimmer wil maken.

Lees de volledige review

Cat Mate

Cat Mate is een populaire voerautomaat waarbij je de ton kunt vullen met 3 kg aan brokjes. Je kunt je kat of hond minimaal 10 gram voeren en het is mogelijk om 3 maaltijden per 24 uur voor te schotelen. Je stelt hem niet in via je smartphone, maar via een LCD-regelknop op het apparaat zelf. De Cat Mate is verkrijgbaar vanaf 67,44 euro.

BOME (ook bekend onder de naam Pawzle)

Wil je een voerbak met een camera, dan is de BOME een goede optie. Deze heeft bovendien veel plek voor brokjes: je kunt er wel 6 kg in kwijt. Je kunt je huisdier 12 porties per dag voeren en het is mogelijk om een spraakopname te maken en zo je kat te kunnen roepen dat het etenstijd is. De camera zorgt dat er een video wordt gemaakt als je diertje aan het eten is en je krijgt een melding wanneer het eten bijna op is of er een storing in het apparaat zit. De BOME is verkrijgbaar voor 134,95 euro.

Pettadore Nutri View

Liever een andere? De slimme voederbakken van Pettadore zijn erg goed. De Nutri View heeft zelfs een camera om je kat te kunnen bekijken. Je kunt er 3,7 liter aan brokjes in kwijt. In de app kun je een heel eetplan voor je huisdieren maken en de Nutri View voert het geheel volgens het rooster uit. Er zit zelfs tweewegcommunicatie in deze voederbak, waardoor je je kat of hond live kunt roepen en bovendien kunt horen of hij of zij terugmiauwt of blaft. De camera maakt beelden op 1080p en heeft zelfs nachtvisie, waardoor je je huisdier altijd in de gaten kunt houden. Ook bij deze voederbak kun je een powerbank gebruiken. Je kunt je huisdier ongeveer 21 dagen voeren met dit apparaat, maar uiteraard is het niet de bedoeling dat je zolang weg bent en je dier alleen laat met de voederbak. Ze hebben immers ook aandacht en knuffels nodig, naast bijvoorbeeld water. De Pettadore Nutri View is verkrijgbaar vanaf 139,95 euro.

PIXMY

Nog één optie met camera: de PIXMY. Deze automatische voederbak van 4 liter heeft een 1080p-camera om je huisdier in de gaten te kunnen houden. Hij heeft ook nachtvisie en er is ook bij deze slimme voederbak gekozen voor tweewegcommunicatie, zodat je je huisdier kunt horen en kunt roepen. Het is mogelijk om je huisdier 1 tot 8 maaltijden per dag te geven en een portie is ongeveer 7 gram. Ook hier geldt dat je je huisdier -afhankelijk van de hoeveelheid die hij of zij eet- ruim drie weken kunt voeren, maar wederom is dat niet wenselijk qua aandacht. Wel kun je deze gebruiken wanneer je bijvoorbeeld wisseldiensten hebt en zelf wel regelmatig thuis bent voor een knuffel. Of natuurlijk als je een weekendje weg bent. De PIXMY kost 129,95 euro.

Meer informatie

Naast slimme voederbakken zijn er ook waterbakken die op elektriciteit werken. Dat zijn een soort fonteintjes die je huisdier moeten inspireren om te gaan drinken. Vooral katten zijn vaak slechte drinkers en kunnen baat hebben bij zo’n fontein. Deze fonteinen kunnen ook op een app zijn aangesloten, al is die dan niet voor het instellen hoeveel water je dier tot zijn beschikking heeft, maar wel of je bijvoorbeeld het filter moet vervangen. 

Wil je meer weten over slimme oplossingen voor huisdieren? Lees dan onze huisdierenpagina.

Reacties (0)