Meshrouters van Linksys kunnen beweging registreren via wifisignalen

09 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
Linksys-Velop-review

Het Linksys Velop-systeem, een serie meshrouters, kan voortaan beweging registreren in huis middels de wifisignalen. Zo heb je geen camera's nodig om te weten of er iemand in huis is die daar eigenlijk helemaal niet hoort.

Linksys-systeem kan beweging herkennen

Als je van mening bent dat beveiligingscamera’s teveel inbreuk doen op je privacy, dan heeft Linksys nu een alternatief met het Aware-abonnement. De fabrikant claimt namelijk dat de wifisignalen van het Velop-systeem, dat we hier gerecenseerd hebben, gebruikt kunnen worden voor het detecteren van beweging in huis. In de VS kunnen mensen nu een proefabonnement van negentig dagen afsluiten, waarna ze of maandelijks 2,99 dollar per maand of 24,99 dollar per jaar moeten betalen voor een abonnement.

Hoewel het idee niet nieuw is, heeft Linksys verder weinig details vrijgegeven over hoe dit werkt. In de basis werkt een router zo dat wifisignalen zich kaatsend door het huis verspreiden en elkaar kunnen opheffen; een beweging kan voor storing in het signaal zorgen en dus gedetecteerd worden. Mocht er een beweging geregistreerd worden, dan krijgen gebruikers daar een notificatie van in de app. Binnen die app kun je zelf instellen hoe vaak je notificaties wil ontvangen en hoe gevoelig het systeem moet zijn. Data wordt voor zestig dagen bewaard.

Reacties (0)