Markt voor smarthomeapparaten groeit tot 2,5 miljard euro

25 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
omslagfoto-smarthome-magazine

Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat Nederlanders inmiddels voor 2,5 miljard euro aan smarthomeapparaten in huis gehaald hebben. De markt heeft een groei laten zien van 47 procent, wat goed is voor 800 miljoen euro. Er zijn in totaal 6300 Nederlanders ondervraagd voor het onderzoek.

Smarthomeapparaten in trek bij Nederlanders

Multiscope stelt dat 3.3 miljoen huishoudens in Nederland nu in het bezit zijn van tenminste één smarthomeapparaat. In 2018 had 36 procent een slim product in huis en in 2017 was dit nog 29 procent. Inmiddels staat het percentage op 42 procent. Hoewel er smarthomeapparaten uit alle segmenten vertegenwoordigd zijn, hebben de meeste huishoudens producten uit de categorie  ‘verlichting & schakelaars’ en ‘energie & verwarming’. De slimme speaker is de snelstgroeiende categorie van de afgelopen maanden.

Verder blijkt uit het onderzoek dat mannen vaker in het bezit zijn van smarthomeapparaten dan vrouwen. Het gaat dan om de leeftijdscategorie 18 tot 49 jaar. Een kwart van de Nederlanders is vooral positief over de mogelijkheid op afstand de kamertemperatuur te regelen, de wasmachine aan te zetten of boodschappen te bestellen. In 2018 was dit nog 27%. De belangrijkste drijfveren zijn nog altijd gemak en comfort, maar kostenbesparing wordt ook steeds belangrijker. Meer over het onderzoek lees je bij Multiscope.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)