Made by Google: Google presenteert Nest Mini als opvolger van Google Home Mini

15 oktober 2019 2 Minuten 2 Reacties
Nest Mini

Google heeft de Nest Mini gepresenteerd tijdens het Made by Google-evenement. De Nest Mini is de opvolger van de Google Home Mini.

De Nest Mini is de opvolger van de Google Home Mini en komt dus ook onder de naam Nest op de markt. De nieuwe speaker komt met enkele verbeteringen ten opzichte van de Google Home Mini. Zo moet het geluid beter klinken op de nieuwe speaker en komt de kleine slimme speaker ook direct met een wall mount. Hiermee kun je de Nest Mini direct ophangen aan een muur.

Qua uiterlijk lijkt de opvolger op de vorige versie. Google heeft opnieuw gekozen voor een kleine ronde schijf. Opnieuw is de slimme speaker voorzien van een stoffen bovenkant met de vier verschillende indicatie-lampjes. Ook is er een fysieke knop aanwezig om te microfoons uit te schakelen. De onderkant is opnieuw voorzien van rubber, zodat het apparaat stevig op de kast kan staan. Er is een opening aanwezig op de onderkant die als wall mount kan dienen om de slimme speaker op te hangen.

Verbeterd geluid

Een nadeel van de Google Home Mini was het geluid. In tegenstelling tot de kleine slimme speaker van Amazon, de Echo Dot 3, was de bas altijd vrijwel afwezig op Google’s kleine speaker. De nieuwe Nest Mini heeft een luidere speaker die de bas veel beter weer moet kunnen geven. De Nest Mini gebruikt daarnaast de microfoon om het geluidsniveau van de Google Assistent en media aan het omgevingsgeluid aan te passen. Staat de vaatwasser net te draaien terwijl Google de weersvoorspellingen doorgeeft, dan wordt het volume verhoogd.

Advertentie

Daarnaast is Bluetooth 5.0 aanwezig en heeft het kleine apparaatje drie far-field microfoons. Je moet met deze nieuwe versie veel sneller antwoord op je vragen krijgen. Er is een speciale machine-learning chip toegevoegd die lokaal werkt en bij zal dragen aan snellere antwoorden. Net als bij de Google Nest Hub ontbreekt de usb-c-kabel, maar krijgen we dezelfde versie als op de Google Nest Hub.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Nest Mini komt op 22 oktober in 23 verschillende landen, waaronder Nederland en België. Je kunt kiezen uit de kleuren Chalk, Charcoal, Coral en Sky Blue. De Nest Mini zal te koop zijn voor 59 euro.

Reacties (2)