LG kondigt slimme (koel)kas(t) aan voor kweken van groenten en kruiden

28 december 2019 1 Minuut 1 Reacties
LG kas koelkast CES 2020

Het lijkt op een grote koelkast, maar het is een heuse kas voor in huis. Dit nieuwe apparaat van LG laat je in huis, als onderdeel van de keuken, je eigen groenten en kruiden verbouwen.

Vanaf 6 januari gaat in Las Vegas CES 2020 van start en traditiegetrouw laten alle grote fabrikanten hun innovaties zien. Ook LG is van de partij en het Koreaanse bedrijf laat nu al zien wat we kunnen verwachten. Eén van de innovaties is deze speciale kas voor in huis, met het uiterlijk van een koelkast.

LG zelf noemt het een ‘home gardening cultivator’, wat eigenlijk precies hetzelfde zegt. De kast moet het voor iedereen mogelijk maken om zijn eigen kruiden en groentes te kweken. Het gevaarte kan tot 24 plantjes tegelijk verzorgen, onder meer door ze de exacte hoeveelheid benodigd water te geven en de temperatuur stabiel te houden. Via een bijbehorende app voor je smartphone kun je alles in de gaten houden, tips krijgen en recepten bekijken.

LG gaat natuurlijk ook zelf de zaadjes in pakketten te verkopen, waarbij zaken als plantvoeding meegeleverd worden. In eerste instantie zal het bedrijf ongeveer 20 verschillende pakketten samenstellen, waaronder pakketten voor sla en basilicum.

Hoeveel de slimme kas van LG en de bijbehorende plantpakketjes moeten gaan kosten heeft LG niet bekend gemaakt.

Bron LG

Reacties (1)