LG brengt eerste smart display met Google Assistent uit in de VS

20 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
lg-xboom-ai-thinq-wk9

LG heeft zijn eerste smart display met de Google Assistent aan boord uitgebracht in de Verenigde Staten, waar die exclusief te koop is. De speaker met groot scherm wordt de LG XBOOM AI ThinQ WK9 genoemd en heeft technologie van Meridian Audio aan boord.

Dit is de LG XBOOM AI ThinQ WK9

LG heeft officieel zijn eerste smart display met de Google Assistent aan boord uitgebracht in de Verenigde Staten. Daar is het apparaat voorlopig exclusief te koop; onduidelijk is nog of de fabrikant het product naar Nederland brengt nu de Google Assistent ook beschikbaar is in Nederland. Het apparaat beschikt over een groot scherm van 8-inch en draait op Android Things van Google. Dat is een smarthomeplatform van de zoekmachinegigant. De speaker draagt de opmerkelijke naam LG XBOOM AI ThinQ WK9.

De LG XBOOM AI ThinQ WK9 beschikt over technologie van audiofabrikant Meridian Audio. Daardoor is het prijskaartje ook wat hoger: 300 dollar. In vergelijking met de smart display van Lenovo is dat een prijsverschil van 200 dollar. Googles eigen Home Hub kost 150 dollar; alle drie de apparaten kunnen grofweg hetzelfde. Wel is het zo dat de speaker meteen in de aanbieding is voor Black Friday, waardoor de prijs al met een derde is gedaald. Het is nu wachten of LG de LG XBOOM AI ThinQ WK9 ook naar Nederland zal brengen of niet.

Reacties (0)