Lancering Android Things komt met rasse schreden dichterbij

18 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
Android Things

Vandaag heeft Google de laatste ontwikkelaarsversie gelanceerd van Android Things. Dat is het platform dat de zoekgigant speciaal ontwikkeld heeft om Android-ontwikkelaars ertoe in staat te stellen gemakkelijker slimme apparaten te bouwen. Met de lancering van deze laatste nieuwe versie, is het nog maar een kwestie van tijd voordat er slimme apparaten met Android erop uitkomen.

Android Things komt eraan

De achtste ontwikkelaarsversie van de software heeft vooral verbeteringen rond de manier waarop gebruikers er interactie mee hebben. Maar ook de manier waarop met apps en toestemmingen omgegaan wordt is iets veranderd. Doordat het de laatste ontwikkelaarsversie is, komen er geen nieuwe grote functies meer naar de software, voor de lancering.

De ontwikkeling van de software heeft zo’n zeventien maanden in beslag genomen. De bedoeling is dat er meerdere slimme apparaten voorzien van Android Things uitkomen. Daarbij kan gedacht worden aan een heleboel verschillende apparaten, bijvoorbeeld 3D-printers en robots, maar ook slimme thermostaten en andersoortige apparatuur.

Google is al diverse partnerschappen aangegaan voor de lancering van het platform en werkt onder meer met Lenovo, LG, JBL, Qualcomm en NXP aan producten die erop draaien. De kans is overigens groot dat het systeem volgende maand nog gelanceerd wordt, als de I/O 2018 plaatsvindt.

Reacties (0)