IKEA brengt signaalversterker uit voor zijn Trådfri-producten

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Ikea Tradfri signaalversterker (1)

IKEA komt met een nieuwe toevoeging aan de Trådfri-productlijn. Ditmaal gaat het om een signaalversterker die het bereik van al je slimme accessoires met tien meter vergroot. Duur is de accessoire niet: hij kost slechts 9,99 euro. In Duitsland ligt het product al in de winkel, in Nederland en België nog niet.

Trådfri-signaalversterker

De Trådfri-signaalversterker is bovenal gericht op mensen die in een groot huis wonen, of simpelweg dikke muren hebben. Daardoor kan het signaal soms niet goed doorkomen en met deze signaalversterker brengt IKEA daar verandering in. De versterker dient ook echt alleen voor IKEA-producten; hij is dus niet in te zetten als bijvoorbeeld wifi-booster.

Om ervoor te zorgen dat je je stopcontact waar je de signaalversterker in steekt niet helemaal verliest, heeft IKEA nog een USB-poort toegevoegd. Die levert vijf volt en kan een maximale stroomsterkte van 1.000 mA aan. Daarmee is de USB-poort vooral geschikt om een smartphone of een ander mobiel apparaat op te laden.

Als je de signaalversterker wil aanschaffen, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het apparaat enkel in combinatie met een Trådfri-stuurapparaat werkt. Dat betekent dat je een complete set in huis moet hebben, om de aanschaf van deze versterker te rechtvaardigen. Dat houdt in dat je naast de slimme verlichting ook meteen een complete set nodig hebt.

Advertentie

Beschikbaarheid

Het is nog niet zeker wanneer de signaalversterker in Nederland of België beschikbaar is. In Duitsland ligt deze al in bepaalde winkels. Vanaf 2 februari is het apparaat ook online te bestellen bij onze oosterburen.

Reacties (0)