HomeKit-camera’s krijgen gezichtsherkenning en Apple TV-integratie

22 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
homekit-14

Apples HomeKit-platform wordt voorzien van nieuwe functies. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf tijdens WWDC20 bekendgemaakt. WWDC is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waarin Apple softwareplannen voor de komende maanden presenteert en staat voor Worldwide Developers Conference.

Update voor Apple HomeKit

Camera’s die Apple HomeKit ondersteunen, met de Secure Video-functie, kunnen voortaan rekening houden met een activiteitenzone. Je krijgt dan alleen een notificatie wanneer er beweging plaatsvindt binnen die zone, zodat je niet teveel of juist te weinig notificaties ontvangt. Bovendien kan er gebruikgemaakt worden van gezichtsherkenning. Zo kun je snel te weten komen wie er precies voor de deur staat, mits de camera de persoon herkent middels een tag uit de Foto’s-applicatie. Dat moet je dus nog wel even goed instellen straks.

De integratie is straks ook aanwezig op de HomePod, de slimme speaker van Apple. Die speaker kan dan vertellen wie er voor de deur staat als een een match met een gezicht gemaakt is. Mocht je net iets kijken op je Apple TV wanneer iemand aanbelt, dan krijg je in een picture-in-picture-beeld te zien wie dat is, op je televisiescherm. Je ziet dan een live feed. En met Adaptive Lighting voor HomeKit-lampen kan de kleurtemperatuur in de loop van de dag automatisch worden aangepast, net zoals bijvoorbeeld de lampen bij Lifx kunnen doen.

Reacties (0)