GreenIQ maakt ook je tuin met irrigatie slimmer

29 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
GreenIQ-1

Het smart home is niet alleen interessant voor binnenshuis, ook de tuin kan een stuk slimmer gemaakt worden. Neem bijvoorbeeld de GreenIQ, een apparaat dat naar het weer kijkt en aan de hand hiervan bepaalt hoeveel water je planten moeten krijgen.

De GreenIQ is een slim irregatie-apparaat met bijbehorende app waarmee je het irrigatiesysteem in je tuin kunt automatiseren. Met behulp van de weerdata en de controle over het irrigatiesysteem kan de GreenIQ exact zien wanneer hoeveel water verspreid moet worden. Hiervoor wordt contact gemaakt met het dichtstbijzijnde weerstation.

Het draait echter niet alleen om simpele sensoren die bijvoorbeeld kunnen zien of de grond droog is en of het dus verstandig is water te geven terwijl er de komende dagen veel regen verwacht wordt. Het systeem kan ook communiceren met andere slimme sensoren voor in de tuin, zoals bijvoorbeeld weerstations, Parrot’s Flower Power en Koubachi.

Ook werkt GreenIQ met IFTTT zodat de app-gebruikers eigen regels en recepten kunnen aanmaken, bijvoorbeeld het automatisch laten uitschakelen van het bewateringssysteem wanneer je thuiskomt van je werk. Het doel van het systeem is om je te helpen met een optimale irrigatie van je tuin maar vooral ook het besparen van water en hierdoor de impact op het milieu. Het is een leuke gadget voor je eigen, kleine tuin maar ook geschikt voor grote oppervlakten als een golfbaan of een bedrijvenpark. Met de nieuwste versie van de GreenIQ kunnen tot 16 onafhankelijke sprinkler-zones bediend worden.

Het nieuwe model kan naast WiFi ook communiceren middels een 3G-verbinding, al is dit vooralsnog alleen in de VS mogelijk. Daar wordt de GreenIQ verkocht voor een prijs van 200 dollar.

Reacties (0)