Google zet meer in op interactieve games voor smart displays

31 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-nest-hub-thuisknop

De smart display in je smarthome kan voor meer dingen gebruikt worden dan smarthomebediening. Je kunt er ook games op spelen. Hier in Nederland hebben we weinig opties tot onze beschikking, maar de Engelstalige Google Assistent op zo'n smart display biedt veel meer aan. En in de toekomst wordt dat alleen maar meer.

Games op je smart display

Google heeft bekendgemaakt meer in te gaan zetten op interactieve games voor smart displays. Dat kan doordat de Google Assistent op een aantal fronten aangepast is. De stemassistent ondersteunt op apparaten met schermen animaties en andere visuele effecten, evenals een modus waarbij de microfoon aan blijft staan en kan blijven luisteren naar je commando’s. Dit biedt mogelijkheden aan voor andersoortige, interactieve ervaringen, waaronder dus videogames. “Hey Google, laten we een spelletje spelen”, is hier een commando voor.

In Nederland haalt het weinig uit. Je krijgt de optie voor iets van Willem Weven en de Donald Duck, maar de Engelstalige versie biedt twintig opties aan. Zeg je “Hey Google, let’s play a game”, dan krijg je een carrousel te zien van beschikbare games. Zo heb je spellen als een quiz, een escape room en iets om mee te tekenen. Het bedrijf laat weten nu samen te werken met ‘top game-ontwikkelaars’ voor nieuwe ervaringen, maar wanneer die komen is niet bekend. Later dit jaar moeten we er in elk geval meer van gaan zien, laat de zoekgigant weten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)