Google wil Nest Audio-speakers koppelen aan Google Chromecast

16 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
Google Nest Audio 1

Google is voornemens de Nest Audio-speakers te laten samenwerken met de Google Chromecast, maar wanneer is nog onduidelijk.

Nest Audio krijgt integratie met Chromecast

Dat meldt een Google-vertegenwoordiger tegenover de Wall Street Journal. Daarmee zou het bedrijf in de voetsporen treden Amazon en Apple, die een dergelijke ondersteuning al aanbieden voor hun slimme speakers en mediaspelers.

Bovendien is een integratie tussen slimme speakers en mediaspelers een logische zet. De klanten die al een Chromecast hebben en nu investeren in de Nest Audio, kunnen daardoor nog meer halen uit de hardware die ze dan in huis halen. Daarnaast is het een prima stimulans om natuurlijk binnen het ecosysteem van het bedrijf te blijven. In dit geval gaat het dan om Google, maar Amazon en Apple hanteren dus een soortgelijke strategie. Mocht je al een Apple TV hebben, dan is de kans groot dat je ook een HomePod overweegt, bijvoorbeeld.

Apple stelt gebruikers in staat zowel de HomePod als de onlangs aangekondigde HomePod Mini te koppelen aan de Apple TV. Het geluid van de mediaspeler wordt dan over de draadloze speakers gestuurd. En Amazon heeft ervoor gezorgd dat het geluid uit de Fire TV Stick naar verschillende Echo-producten gestuurd kan worden. Het is tevens mogelijk je Fire TV-speler aan te sturen via de slimme speakers van het bedrijf.

Advertentie

Vooralsnog weten we niets over de plannen van Google. De Wall Street Journal schrijft niets over welke Chromecasts dan ondersteund worden door Nest Audio. Daarnaast is niet duidelijk of het bijvoorbeeld alleen om stereogeluid gaat. Ook weten we nog niets over een eventuele releasedatum.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)