Google trekt stekker uit Nest-app voor Apple Watch en Wear OS

11 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Nest Thermostat E review 5

Omdat bijna niemand de Nest-app voor Apple Watch en Wear OS gebruikt, heeft Google besloten er de stekker uit te trekken. Met de app kon je heel snel de temperatuur in huis regelen, handig voor wanneer je je smartphone niet bij de hand hebt of een stemopdracht geen optie is.

Stekker uit Nest-app voor smartwatches

Google heeft besloten de stekker uit de Nest-app voor smartwatches te trekken. Met de app was het mogelijk snel de temperatuur in huis bij te stellen, maar dit werd volgens Google zo weinig gedaan dat het zonde is om de app in leven te houden. Als je nu de app opent op je Apple Watch of Wear OS-horloge, dan krijg je de melding dat die niet meer werkt en dat je hem moet verwijderen. Het team achter de app zal zich voortaan gaan concentreren op het verbeteren van de ervaring binnen de normale app en middels stembediening.

Heel groot zal dit verlies voor mensen niet zijn. Dezelfde functionaliteit bestaat natuurlijk in de app en tegenwoordig kun je al ontzettend veel regelen via stemcommando’s. Daarnaast is het zo dat notificaties nog steeds naar je smartwatches gestuurd kunnen worden. Ook kunnen Wear OS-gebruikers de thermostaat van Nest nog steeds aansturen via hun stem zonder app, maar Apple Watch-eigenaars hebben die optie niet omdat de Google Assistent daar niet op beschikbaar is. Je kunt de app dus het beste zo snel mogelijk verwijderen.

Reacties (0)