Google Pixel-telefoons kunnen nu smart home-apparaten aansturen in het hele huis

09 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-pixel-xl

Bezitters van een Google Pixel-smartphone hebben een update gekregen. Hierdoor kunnen alle voor Google Home geschikte apparaten in huis op afstand met de telefoon worden bediend.

Praat tegen je Pixel

Dat scheelt de aankoop van een Google Home-hub, zo’n kegeltje waar je opdrachten tegen spreekt om die apparaten te bedienen. Het kan nu met de Pixel of met de Pixel Plus.

Google Assistant

De Pixel-telefoon maakt gebruik van een software-update die Google onlangs heeft uitgerold voor de Google Assistant. Dat is te vergelijken met Apple’s Siri en Apple Home Kit. Alle apparaten die in een Google-smart home netwerk zijn aangesloten, kunnen met een eenvoudige spraakopdracht worden aangestuurd. De Nest-camera’s, rookmelders en thermostaat, de Philips Hue-lampen en sinds kort ook apparaten van Belkin’s WeMo-platform en Samsung SmartThings bijvoorbeeld.

Home Control

De Pixel-telefoons zijn inmiddels in Nederland verkrijgbaar. Wie er al een heeft, hoeft alleen maar op de telefoon naar de instellingen van Google Assistant te gaan, waar de aangesloten apparaten automatisch zullen verschijnen in een tabblad met de naam Home Control. Apparaten en kamers zijn hier te zien en te bedienen.

Spraakcommando’s

Dezelfde spraakcommando’s die je tegen de Google Home zegt, zijn van toepassing op deze software op de telefoon. Google is overigens nog bezig om het een en ander glad te strijken omdat de Assistant nog niet op alle apparaten hetzelfde is.

Reacties (0)