‘Google kondigt Vlaamse Google Assistent op 28 mei aan’

23 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
belgische-google-assistent

Zoals het er nu naar uitziet zal Google op 28 mei aanstaande de Belgische Google Assistent aankondigen. Er zijn uitnodigingen verstuurd naar de Belgische en Franse pers voor een evenement op die dag. Op de uitnodiging is het logo van de Assistent te zien.

Vlaamse Google Assistent aanstaande

Google heeft een uitnodiging gestuurd naar de Belgische en Franse pers, met op de uitnodiging het logo van de Google Assistent, inclusief de tekst “Oké Google, wat heb je aan te kondigen?”. Dit is een duidelijke hint naar de aankomende release van de Vlaamse Google Assistent. Waarschijnlijk gaat het dan alleen om Vlaanderen, maar omdat de Franse pers ook een uitnodiging heeft gehad kan het gaan om heel België. Helaas is het vooralsnog niet duidelijk of Google ook meteen de Google Assistent zal lanceren in België.

Verder is het tevens niet duidelijk of Google dan ook meteen een Franstalige variant van de Vlaamse Google Assistent zal introduceren, voor de mensen in Wallonië en delen van Brussel. De Nederlandse versie van de Google Assistent kan niet altijd goed gebruikt worden in Vlaanderen, omdat sommige uitspraken en betekenissen anders zijn. Daarom moet er een speciale versie worden uitgebracht. Op 28 mei is er ook een release omtrent Google Assistent in Nederland: dan is namelijk de Google Nest Hub hier te koop.

Reacties (0)