Google kondigt slimme speaker Google Home Mini aan

04 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google-Home-Mini-4_0

Op het hardware-evenement van Google heeft de technologiereus de Google Home Mini-speaker aangekondigd. De kleinere uitvoering van de slimme Google Home-speaker moet gaan concurreren met de Echo Dot van Amazon.

Google Home Mini met Google Assistant

Waar Amazon met de Echo Dot hun slimme assistent Alexa in een kleiner apparaatje stopte, doet Google nu dus iets soortgelijks met Google Assistant en de Google Home Mini. De nieuwe Google Home Mini is niet uitsluitend gemaakt om muziek mee af te spelen. Hij is bedoeld om Google Assistant in meerdere kamers van je huis te krijgen, waardoor je vervolgens overal door het speakertje op de hoogte gesteld kunt worden van het laatste nieuws en veranderingen in je schema.

Daarnaast kun je met de Google Home Mini ook podcasts beluisteren en instructies zenden naar andere Google-producten, zoals speakers met Audio Chromecast. Volgens Google kan de Mini ook draadloos verbonden worden met alle speakers die gebruik maken van ingebouwde Chromecast. Door de eveneens net aangekondigde Broadcast-functie, kun je straks ook gesproken boodschappen via je telefoon door laten klinken op alle Google Home-speakers die je in huis hebt staan. Je boodschap wordt opgelezen door de stem van Google Assistant.

De Google Home Mini dook de afgelopen dagen al op verschillende websites op, nog voordat hij officieel werd aangekondigd. Zo was hij gisteren al te zien op de website van het Amerikaanse Walmart, waar een prijs van 49 dollar werd aangegeven. Ook was de steenvormige speaker daar beschikbaar in drie verschillende kleuren. De Google Home Mini is tevens aangekondigd voor Duitsland en Frankrijk, al is nog niet bekend hoeveel hij daar gaat kosten.

Over een release in de Benelux is nog niets bekend, ook omdat Google Assistant bij ons nog niet beschikbaar is. In Amerika wordt hij op 19 oktober op de markt gebracht. Google kondigde overigens ook een grotere versie van Google Home aan in de vorm van Google Home Max.

Reacties (0)