Google komt met nieuwe Nest Cams, Nest Cam IQ Outdoor op zijn retour

06 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Review Nest Cam IQ outdoor – geplaatst

Nest Cam IQ Outdoor wordt niet meer gemaakt. De slimme beveiligingscamera voor buiten moet plaatsmaken voor een gloednieuwe Nest Cam-line-up.

Google heeft aangekondigd dat het dit jaar grote plannen heeft voor de nieuwe Nest Cam-reeks. De nieuwe producten gaan ook gepaard met het pensioen van een ouder artikel: Nest Cam IQ Outdoor wordt niet meer gemaakt.

Nest Cam IQ Outdoor

Google heeft bevestigd aan website 9to5Google dat je op dit moment geen Nest Cam IQ Outdoor meer kunt aanschaffen. Het was de website opgevallen dat er overal op de wereld in webwinkels geen Nest Cam IQ Outdoor meer te vinden was. In het antwoord op die vraag heeft Google echter ook onthuld dat er dit jaar zeker nieuwe investeringen zijn in de camera’s van Nest.

Het bedrijf heeft gezegd dat er een nieuwe reeks beveiligingscamera’s klaarstaat om in 2021 te worden onthuld. Er zijn nu nog diverse andere Nest-camera’s te koop. Denk bijvoorbeeld aan de Nest Cam Indoor van 129 euro en de Nest Cam Outdoor van 229 euro, die vorig jaar in prijs zijn verlaagd. De IQ-modellen, zoals de Nest Cam IQ Indoor, zijn duurder. Deze zijn voorzien van een betere videokwaliteit en diverse kunstmatige intelligentie-oplossingen, waarmee de camera je gezicht kan herkennen of je kat of hond. Hierdoor krijg je niet steeds een melding als je zelf op beeld bent. Die slimmere camera’s komen wel met een flink prijskaartje: Nest Cam IQ Indoor kost 350 euro.

Advertentie

Mocht je een Nest Cam IQ Outdoor in je bezit hebben, vrees niet. Google heeft beloofd deze te blijven voorzien van updates en nieuwe mogelijkheden. Je kunt hem dus alleen niet meer nieuw aanschaffen. Dat is waarschijnlijk maar beter ook: het apparaat is al uit sinds 2017.

Nieuwe line-up Nest-camera’s

Google heeft verder nog niets losgelaten over hoe de nieuwe Nest-camera’s eruit zien of wat ze kunnen. Het heeft zelfs niet aangegeven wanneer het met meer informatie komt hierover. Het zou zomaar elk moment kunnen zijn, want de wereld maakt zich op voor CES (consumer electronics show) die volgende week digitaal wordt gehouden. Bovendien is Google in die zin niet helemaal zoals Apple: Apple is vaak vrij kort op de release met zijn aankondiging, terwijl Google daar soms wat meer maanden tussen laat. Nu we weten dat het bedrijf met nieuwe camera’s komt, lijkt het erop dat het hier ook spoedig meer over zal vertellen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)