Google introduceert de Google Assistent in België

28 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-assistent-logo-app-store

Google heeft laten weten dat de Google Assistent nu officieel beschikbaar is in België. De stemassistent komt naar Android en iOS toe en is oproepbaar op geschikte apparaten door de thuisknop ingedrukt te houden of “Oké Google” te zeggen.

Google Assistent in België

De Google Assistent spreekt momenteel met een accent uit Nederland, maar is gelokaliseerd voor België. De functionaliteit en persoonlijkheid zijn wel aangepast: zo zingt de Assistent Belgische liedjes, volgt het de Belgische voetbalcompetitie en begrijpt het dat de vraag ‘Wat voor weer wordt het morgen?’ heel belangrijk is voor Belgen. Bovendien hebben bekende Belgische bedrijven bijgedragen aan de functionaliteit van de Google Assistent. Dankzij het ontwikkelaarsplatform Actions on Google kunnen derden de Assistent uitbreiden.

Een groot aantal Belgische merken heeft zo’n Action on Google gebouwd of zijn volop bezig met de ontwikkeling van een eigen functionaliteit. Zo kun je bij Telenet of Proximus je datagebruik opvragen, bpost vragen wanneer je pakketje aankomt, bij het KMI checken of de zon morgen zal schijnen, vragen aan NMBS wat voor jou het meest interessante treinticket is, de limiet van jouw bankkaart opvragen bij ING, nagaan wat het laatste nieuws is via VRT weldra of de Mediahuis-kranten, of cadeau-inspiratie op doen bij bol.com.

De Actions kan je activeren door “Oké Google. Praat met [bedrijfnaam]” te zeggen. De meeste Belgische Actions on Google zijn meteen bij lancering van de stemassistent beschikbaar. De uitrol van de Belgische Assistent start vanaf vandaag. De Assistent komt de komende dagen geleidelijk naar Android-toestellen met Android 5.0 Lollipop of hoger die zijn ingesteld op Nederlands en locatie België. Ook iOS-gebruikers (versie 10 of nieuwer) kunnen de Google Assistent-app downloaden in de App Store.

Reacties (0)