Google I/O 2019: Google Home Hub komt naar Nederland

07 mei 2019 3 Minuten 0 Reacties
Google Home Hub-2

Tijdens de Google I/O 2019 heeft Google bekendgemaakt dat de Google Home Hub op 28 mei bij ons in de winkels ligt. Deze slimme speaker is voorzien van een display. Tevens toonde Google de nieuwe versie, de Nest Hub Max.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie van Google heeft het bedrijf de nieuwe Nest Hub Max getoond. Denk aan de Google Home Hub, maar dan onder de naam Nest en met een groter 10″-scherm. Nest wordt overigens de nieuwe naam die Google gaat gebruiken voor smarthome-apparatuur. Behalve dan weer voor de Google Home-speakers. Duidelijker wordt het er niet op, maar het goede nieuws is dat de Nest Hub (voorheen dus Google Home Hub) later deze maand ook naar Nederland komt.

Allereerst de nieuwe Nest Hub Max. Deze Google Home-speaker met 10″-scherm en Google Assistant werkt naadloos samen met alle Nest-producten. Zo krijg je direct de controle over je Nest-thermostaat of je Nest-beveiligingscamera’s vanaf de Nest Hub Max en kun je uiteraard ook de rest van je smarthome aansturen. Daarnaast is het geluid aangepakt. De originele Hub werd vaak verweten een slecht geluid te hebben. Dat heeft Google dit keer aangepakt, waardoor er een rijker geluid uit de speaker zou moeten komen. Aan de achterkant vinden we zelfs een kleine subwoofer terug.

De Nest Hub Max werkt straks ook door middel van gebaren. Gaat de timer af? Houd je hand omhoog en de timer zal automatisch stoppen. Dit komt doordat Google/Nest dit keer eindelijk een camera in de smart display heeft ingebouwd. Dat betekent waarschijnlijk dat je ook eindelijk kunt videobellen met de Nest Hub Max. Een functie die we misten op de originele Google Home Hub.

Originele Google Home Hub komt naar Nederland

Over de Google Home Hub (zie foto) gesproken. Ook dit apparaat krijgt een nieuwe naam en staat vanaf nu bekend als de Nest Hub. Alle smarthome-apparatuur van Google zal binnenkort onder de naam Nest op de markt gaan verschijnen. Dat niet alleen, binnenkort moet de originele Nest Hub ook naar Nederland komen. De prijs in de VS is verlaagd naar 129 dollar. In Nederland gaat de Nest Hub op 8 mei in de voorverkoop. Vanaf 28 mei ligt het apparaat in de winkels voor 129 euro.

De Google Home-speakers veranderen voorlopig dus niet van naam. Deze gaan dus niet de Nest Home-speakers eten. Zowel de naam Google als Nest gebruiken lijkt ons toch wat onhandig. Zodra hier meer duidelijk over is, dan hoor je het bij ons als eerste. En wat gaan ze doen met de Google Home-app?

De nieuwe Nest Hub Max verschijnt dit jaar alleen in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en in Australië voor een prijs van 229 dollar. Waarschijnlijk moeten we hier nog een jaar op wachten voordat de nieuwe smart display met Google Assistant naar Nederland komt, net als dat we een jaar hebben moeten wachten op de Nest Hub. Importeren kan natuurlijk altijd.

Reacties (0)