Google Home-speaker dit jaar nog in Nederland te koop

09 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

Goed nieuws voor fans van Google. Gisteren heeft het bedrijf een boel nieuws bekend gemaakt. Zo stelt het nu dat de Home-speaker dit jaar nog in Nederland beschikbaar zal zijn. Wanneer precies is nog niet duidelijk.

Google Home naar Nederland

Google Home was tot dusverre niet in Nederland en België beschikbaar. Daar komt een dezer maanden verandering in. Een van de medewerkers van het bedrijf, Rachid Finge, laat weten dat het in elk geval pas is nadat de Google Assistant in Nederland beschikbaar is. Die assistent zal snel in het Nederlands werken en dan staan in principe alle lichten op groen om de speaker naar ons land te brengen.

De speaker werd eind 2016 uitgebracht, maar was in eerste instantie enkel in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Dat gold ook voor de Home Mini en de duurdere Home Max. Die twee speakers lijken voorlopig niet naar de Nederlandse markt te komen, het heeft er alle schijn van dat Google eerst met de ‘gewone’ Home-speaker komt.

In januari hoorden we overigens voor het eerst dat de Assistant ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Eind april begon het bedrijf met een besloten bèta om de software te testen en verfijnen voor onze markt. Overigens is de komst van de speaker wel iets om naar uit te kijken; onlangs bleek uit een onderzoek dat de Assistant tot nu toe de meeste correcte antwoorden op vragen geeft.

Reacties (0)