Enkele Google Home Mini-speakers bespioneerden gebruikers continu

11 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google-Home-Mini-4_0

Enkele Google Home Mini-speakers bleken hun gebruikers 24 uur per dag, zeven dagen per week te bespioneren. Google is hiervan op de hoogte en heeft al een oplossing voor het probleem uitgerold.

Google Home Mini bespioneerde gebruikers

Onlangs introduceerde Google de Google Home Mini. Dit is een kleine, slimme speaker, die een adviesprijs van rond de vijftig dollar of euro heeft. Het is dus een redelijk toegankelijk product, eentje die mensen ervan kan overtuigen dat een slimme speaker een heuse aanwinst is voor je smarthome. Maar wat blijkt nu: de kleine speaker bespioneerde haar gebruikers, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Dit komt door een hardwareprobleem. Sommige modellen waren gewoon constant aan het luisteren, zonder het trefwoord gehoord te hebben.

Wanneer Google Home luistert, dan wordt er data verstuurt naar de servers van Google. Een redactielid van Android Police ontdekte zelfs dat een Spotify-stream van kamer één naar kamer twee werd overgezet, zonder dat daar het commando voor gegeven was. Gebruikers zijn gelukkig in staat zelf te controleren welke data de Google Home Mini naar Google stuurt, waardoor het probleem aan het licht kwam. Google is op de hoogte van het probleem en heeft inmiddels een update uitgebracht. Firmware 1.28.100122 lost het probleem op.

Reacties (0)