Google Home Max is een grotere versie van de slimme Home-speaker

04 oktober 2017 2 Minuten 0 Reacties
Google Home Max

Google heeft vanavond tijdens een persevenement in de Verenigde Staten twee nieuwe, slimme speakers aangekondigd. De kleine Google Home Mini en de grote Google Home Max. De Max is een grote versie van de Google Home-speaker die al een tijdje verkrijgbaar is en deze staat vooral in het teken van een betere audiokwaliteit.

Google Home Max is grote slimme speaker

De Google Home Max is door Google in het leven geroepen om de concurrentie aan te gaan met onder meer de Sonos-speakers die inmiddels ondersteuning voor spraakbesturing hebben en de Apple HomePod. Het is dan ook een stereospeaker met een betere audioweergave dan het eerder gelanceerde model. De Max is uitgerust met twee 4.5-inch woofers, twee tweeters en een grille van stof. De Max moet twintigmaal zoveel vermogen bieden dan de standaard Home-speaker, aldus Google.

Ook zijn er meerdere far-field microfoons aanwezig zodat je ook op afstand tegen de speaker kunt praten, zelfs tijdens het luisteren naar muziek. Een handige functie is dat de Home Max zichzelf optimaal instelt door naar de ruimte waarin hij geplaatst is te kijken. Zo moet je in elke ruimte een optimale audioweergave krijgen. Deze functie heet Smart Sound en past de audioweergave ook aan aan de content die je beluistert.

De Google Home Max werkt niet alleen met Google Play Music maar ook met Spotify en TuneIn. Ook YouTube Music wordt ondersteund. Natuurlijk is de speaker ook voorzien van de Google Assistant, waarmee je middels spraak kunt communiceren. Deze digitale assistent kan onder meer je smart home-apparatuur bedienen, vragen beantwoorden, je muziek afspelen en je agenda voorlezen. De Google Home Max moet in december op de Amerikaanse markt verschijnen voor een prijs van 399 dollar. De prijs is inclusief een jaarabonnement voor YouTube Red. Het is nog niet bekend of en wanneer de speaker zijn weg naar Europa zal vinden.

Broadcast-functie

Google heeft ook een nieuwe functie voor de Home-speakers aangekondigd, genaamd Broadcast. Hiermee kun je berichten vanaf je smartphone naar je Home-speakers sturen en deze hardop laten voorlezen. Je gebruikt hiervoor de tekst “Hey Google, broadcast ‘What’s everyone up to?’” en vervolgens moeten de speakers het automatisch weergeven, via de stem van Google Assistant.

Reacties (0)