Google Home laat je apparaattype voor slim stopcontact instellen

17 juli 2020 1 Minuut 10 Reacties
Google Home-app

Hoewel steeds meer apparaten slim worden, bedien je sommige apparaten misschien alleen via een slim stopcontact in Google Home. Dan kon je al de stekker in kwestie een naam geven die aansluit bij het gekoppelde apparaat, maar Google gaat nu een stapje verder.

Update voor Google Home

Er is nu een update beschikbaar voor Google Home die wereldwijd uitgerold wordt. Meestal duurt het even voordat updates arriveren, dus het kan zijn dat je nog niet aan de beurt geweest bent. De update stelt je in staat een apparaattype in te stellen bij een slim stopcontact binnen je Home-netwerk. Dat stopcontact moet dan wel ondersteuning aanbieden voor de Google Assistent. Voorheen was deze update alleen beschikbaar voor de iOS-versie van de app, maar vanaf vandaag zien we dat die ook arriveert voor mensen met een Android-device.

Wanneer je na het updaten naar de instellingen van je slimme stopcontact gaat, dan kun je naast naam, kamer en huis nu ook het apparaattype instellen. Je kunt kiezen uit een aantal populaire soorten, zoals lampen, airconditioners, koffiezetapparaten, televisies en ventilators. Er is ook een optie voor mensen die dat liever niet willen, dan kies je gewoon voor de laatste mogelijkheid in de lijst. Het was al mogelijk Google Home ongeveer te laten weten wat je precies gekoppeld had, maar deze update biedt dus meer mogelijkheden aan.

Reacties (10)