Google Home-app laat je nu de kleur van je lampen veranderen

27 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google Home

Een nieuwe update voor de Google Home-app laat je vanaf nu de kleuren van je slimme lampen veranderen. Naast het in- en uitschakelen en dimmen van je lampen kun je nu ook uit 42 verschillende kleuren kiezen.

In oktober werd de Google Home-app van een flinke update voorzien. Eindelijk was het mogelijk om smarthome-apparatuur te bedienen, waarbij de app als hub voor onder andere je slimme lampen en slimme schakelaars kon dienen. De app werd zo meer dan alleen een manier om smarthome-apparatuur met de Google Assistent te koppelen. Wat nog altijd niet mogelijk was is het veranderen van de kleuren van je lampen in de Google Home-app. Tot vandaag dan.

Kies uit 42 verschillende kleuren

De nieuwste versie van de Google Home-app laat je eindelijk de kleuren van je lampen kiezen. Je kunt nu gewoon vanaf je smartphone direct de kleuren van je lampen instellen. Open de Google Home-app en ga naar je lampen. In hetzelfde venster als waar je de lampen aan of uit kunt zetten en kunt dimmen, vind je nu onderaan een knop voor kleur. Klik hierop en een venster wordt geopend waar je kan kiezen uit 42 verschillende kleuren. Toegegeven, het aantal kleuren om uit te kiezen is niet zo groot als in de Philips Hue-app, maar het geeft je zeker de mogelijkheid om alle basiskleuren en enkele varianten te kiezen.

Je kunt de kleuren per groep instellen, maar ook individueel per lamp. Zorg er wel voor dat je lampen een unieke naam hebben en je deze ook kent, want anders wordt het goed zoeken om individueel een lamp van kleur te veranderen.

Reacties (0)