Google gaat investeren in startups die ontwikkelen met Google Assistant

02 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Assistant

Google heeft een nieuw investeringsprogramma geïntroduceerd om startups te helpen met het ontwikkelen van hardware of software met Google Assistant aan boord. Op de dag van introductie heeft Google al vier startups gekozen die hulp gaan krijgen.

Vandaag heeft Google een nieuw investeringsprogramma geïntroduceerd om startups te helpen met het ontwikkelen van hardware of software met de virtuele assistent Google Assistant aan boord. Het nieuwe programma gaat startups voorzien van financiële steun, toegang tot speciale Google tools en toegang tot het Google Cloud Platform. Daarnaast gaat Google hulp bieden in de marketing en promotie van de producten die de startups ontwikkelen. Het gaat hierbij niet alleen om hardware, maar ook om programma’s of apps die werken met de virtuele assistent.

De geselecteerde startups gaan daarnaast advies krijgen van Google engineers, design experts en product managers. Google geeft aan dat het op zoek is naar nieuwe innovatieve ideeën die gebruikmaken van Google Assistant. Ook bedrijven die iets met Google Assistant ontwikkelen op het gebied van reizen, gastvrijheid of games zijn welkom.

Vier startups al geselecteerd door Google

Tijdens de introductie heeft Google al direct vier startups geselecteerd die hulp gaan krijgen. Het bedrijf GoMoment ontwikkelt een automatische receptie voor bijvoorbeeld hotels, kantoren of ziekenhuizen. Hierdoor neemt Ivy een deel van het werk over en kan direct met gasten communiceren. Edwin is een AI-leraar Engels, Botsociety ontwikkelt een tool voor ontwikkelaars voor het testen van steminterfaces en Pulse Labs werkt aan een applicatie dat ontwikkelaars helpt met het testen van apps met stembediening.

Ben je zelf een product aan het ontwikkelen dat gebruikmaakt van Google Assistent? Je kunt jouw startup aanmelden via een speciaal formulier op Google.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)