Google Assistent krijgt alarmfunctie voor geheugensteuntjes

24 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
nieuws-design-google-assistent

De Google Assistent krijgt binnenkort een alarmfunctie voor geheugensteuntjes, zodat je bijvoorbeeld je medicijnen niet vergeet in te nemen. De functie, in het Engels genaamd Family Bell, is nog nergens live. Wel lijkt het bedrijf die nu te testen met een handjevol mensen, zonder zich daarvoor aangemeld te hebben.

Google Assistent helpt herinneren

De functie dook ineens op bij gebruiker Andy, die zijn bevindingen deelde met de website Android Police. Toen hij erop tapte, werd hij geleid naar een instellingenpagina die vooralsnog op een andere manier onbereikbaar is. Daar staat uitgelegd wat dit precies is. De Family Bell-functie voor de Google Assistent is voornamelijk bedoeld voor gezinnen, zodat niemand meer iets kan vergeten. Google biedt daarom verschillende standaardopties aan, zoals op tijd eten, slapen, even een wandeling maken of je medicijnen innemen.

Je kunt ook je eigen aankondiging of geheugensteun invullen. Eenmaal gekozen stel je de tijd en de dagen van de week in wanneer je het alarm wil ontvangen, en op welke speaker je die wil horen. Zo krijg je toegang tot een lijst waar je alarmen kunt (de)activeren. Wanneer het moment aanbreekt, dan krijg je een notificatie op je smartphone en hoor je een audiobericht op je gekozen speaker. Het maakt waarschijnlijk niet uit wat de fabrikant van de speaker is. Wanneer Google de functie voor iedereen vrijgeeft, is momenteel niet bekendgemaakt.

Reacties (0)